Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.09.2012
(28.09.2012)

Joi, 27.09.2012 a fost o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Acestia au fost solicitati sa intervina la patru evenimente, dintre care doua incendii, o interventie de defrisare a unui arbore care prezenta pericol de prabusire in mun. Falticeni si o interventie de salvare a unui animal..
La ora 08.55, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru defrisarea unui arbore in mun. Falticeni, Str. Dimitrie Leonida, care prezenta pericol de prabusire pe strada. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu autoscara mecanica si au defrisat arborele, inlaturand astfel pericolul existent. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 10.00.
La ora 14.16, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in mun. Falticeni, pe str. Mr. Ioan, la o cladire apartinand de Agentia Finantelor Publice. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 1 ofiter si 5 subofiteri, si au constatat ca ardeau deseuri de hartie si mase plastice pe o suprafata de aprox. 1 mp., fara pericol de propagare. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, cauza probabila a acestuia fiind jocul copiilor cu focul. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 14.50.
La ora 20.08, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru salvarea unui animal, o cabalina, in orasul Salcea. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri, si cu ajutorul accesoriilor din dotare au reusit in scurt timp salvarea animalului. Misiunea pompierilor suceveni s-a incheiat la ora 21.30.
La ora 01.17, pompierii detasamentului Radauti au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din localitatea Marginea, apartinand de S.C. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu trei autospeciale incadrate cu 12 subofiteri si au constatat ca ardea mansarda si acoperisul unei locuinte, pe o suprafata de aprox. 90 mp., cu pericol de propagare la intreaga locuinta si la o locuinta invecinata. Militarii, impreuna cu pompierii voluntari de la SVSU Sucevita, au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars mansarda si acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 90 mp. si s-au degradat planseul locuintei pe o suprafata de aprox. 70 mp., cat si peretii acesteia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 03.56.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO