Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 03.10.2012
(03.10.2012)

Ieri, 02 octombrie 2012, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, au intervenit pentru stingerea si localizarea a patru incendii produse in diferite zone din judet.
La ora 14.42, Detasamentul de pompieri Falticeni, a fost alertat pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la o scoala in localitatea Dolhasca. La sosirea pompierilor militari la locul interventiei, ardeau deseuri din lemn pe o suprafata de aproximativ 16 mp, aflate in interiorul unui atelier dezafectat, cu pericol de propagare la intreaga cladire. Au ars elemente de mobilier si tamplarie. Din primele cercetari, se pare ca incendiul s-a produs din cauza scanteilor purtate de vant, provenite de la un foc facut in aer liber.
Al doilea eveniment a avut loc in satul Sf. Ilie, comuna Scheia, la ora 16.07. Pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava s-au deplasat in satul Sf. Ilie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un vagon-dormitor auto. Acestia au observat ca in interiorul vagonului, care era parcat pe marginea partii carosabile, ardeau cu flacara, materiale combustibile. S-a reusit lichidarea incendiului, cauza probabila de incendiu fiind efect termic provenit de la o tigara.
Pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit in localitatea Fratautii Noi pentru a lichida un incendiu izbucnit la un utilaj agricol (combina). La sosirea echipajului la locul interventiei, pompierii au constatat ca buncarul de cereale al unei combine ardea cu flacara deschisa, existand pericol de propagare la intregul utilaj. Pompierii au reusit sa stinga incendiul la timp, inainte ca flacarile sa cuprinda intregul utilaj. Cauza probabila de incendiu a fost “frecare” intre curelele de transmisie a utilajului.
Si pompierii militari de la Garda de interventie de la Solca, au fost solicitati pentru a localiza si lichida un incendiu, la ora 21.07, in localitatea Partestii de Sus. Pompierii militari au fost informati cu privire la faptul ca, in localitatea Partestii de Sus a izbucnit un incendiu la un adapost de animale, cu pericol de propagare la o sera si la fondul forestier din imediata vecinatate. A ars adapostul de animale in suprafata de 220 mp, 1200 baloti de paie si 3 mc de cherestea rasinoase. Cauza probabila de incendiu a fost „autoaprindere”, elementul favorizant fiind umiditatea ridicata.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO