Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 05.10.2012
(05.10.2012)

Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit pentru localizarea si stingerea a cinci incendii, dintr-unul dintre acestea rezultand o victima.
Prima interventie au avut-o pompierii militari de la Garda de interventie Siret, la ora 11.21, acestia fiind solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucatarie de vara, situata la marginea orasului Siret. La sosirea pompierilor la locul interventiei, ardeau materialele combustibile din interiorul bucatariei de vara, cu pericol de propagare la intreaga cladire si la o casa de locuit. Dupa lichidarea incendiului, pompierii au gasit in interiorul bucatariei de vara trupul unui barbat carbonizat. Au ars bunuri din bucataria de vara si aproximativ 1 mp din acoperisul casei de locuit invecinate, cauza probabila de incendiu fiind jarul provenit de la o tigara.
La ora 12.00, Detasamentul de pompieri Falticeni a fost solicitat pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria unui cetatean din Dolhasca. La sosirea pompierilor la locul interventiei, ardeau cinci stoguri de fan, cu pericol de propagare la doua case de locuit si la doua anexe. In sprijinul pompierilor militari a intervenit si SVSU Dolhasca, cu o autospeciala si trei pompieri voluntari.
Dupa lichidarea flacarilor, pompierii au constatat ca au ars cinci tone de fan. In urma incendiului s-au degradat 4 tone de fan, pompierii reusind sa salveze cele doua case de locuit cu anexele aferente. Probabil, incendiul s-a produs ca urmare a unei scantei provenite de la un foc facut in aer liber.
Dupa doua ore, pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit la un incendiu izbucnit la o gospodarie in satul Straja. La sosirea pompierilor la locul interventiei, militarii au constatat ca in interiorul adapostului de animale ardeau furaje, existand pericolul ca focul sa cuprinda intreaga cladire si sa se extinda la casa de locuit. Au ars aproximativ 200 kg de furaje, incendiul fiind lichidat inainte ca flacarile sa cuprinda intreaga cladire. Cauza probabila in acest caz a fost scantei provenite de la un cos de fum care nu era prevazut cu parascantei. In sprijinul militarilor a venit si un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Straja.
Dupa lasarea intunericului, la ora 20.11, Detasamentul de la Falticeni a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu, produs la locuinta unui cetatean din satul Camarzani, comuna Fundu Moldovei. Flacarile au cuprins o cladire ce facea corp comun cu adapostul de animale, o magazie de lemne si o bucatarie de vara, existand pericol de propagare la casa de locuit si la alte anexe gospodaresti. Au ars 40 mp din adapostul de animale, 50 mp din magazia de lemne, 80 mp din acoperisul casei de locuit si un cal aflat in grajd. Cauza probabila de incendiu, stabilita de pompieri a fost scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat.
Dupa miezul noptii, la ora 01.19, a fost randul pompierilor militari de la Detasamentul de pompieri Suceava pentru a interveni la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe DN 17, pe raza comunei Scheia, ca urmare a unui eveniment rutier. La sosirea echipajelor la locul interventiei, pompierii au constatat ca, in urma coliziunii dintre un autoturism si un parapet din afara partii carosabile, a izbucnit un incendiu in compartimentul motor al autoturismului si in interiorul acestuia. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime, cauza probabila de incendiu fiind efectul termic provenit de la scurgeri de lichide combustibile.Compartiment Informare si Relatii Publice
plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO