Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 7.10.2012
(7.10.2012)

Sambata, 06 octombrie 2012, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Bucovina” al judetului Suceava au intervenit la un accident rutier, doua incendii si o asanare pirotehnica.
Dimineata, la ora 06.40, Detasamentul de pompieri Suceava a fost anuntat ca pe raza localitatii Stroiesti s-a produs un accident rutier soldat cu mai multe victime. La fata locului, pompierii militari s-au deplasat cu modulul SMURD, format dintr-o ambulanta si o autospeciala de descarcerare. In momentul sosirii echipajelor, erau accidentate 5 persoane adulte, care au primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD si de la echipajele SAJ venite in sprijin. Doua dintre victime au fost transportate la spital de catre pompieri, celelalte 3 fiind transportate de catre echipajele SAJ. Din fericire, nu au fost persoane incarcerate. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 40 de minute.
La ora 10.40, pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au fost alertati pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit in localitatea Bilca. La sosirea echipajelor la locul interventiei, militarii au constatat ca ardea bucataria de vara a unui cetatean cu pericol de propagare la casa de locuit si la adapostul de animale. Au ars obiecte de mobilier si materiale textile din interiorul bucatariei, incendiul fiind localizat inainte de a se extinde. Cauza probabila de incendiu, stabilita de pompierii militari, a fost jar sau scantei, provenite de la o soba cu acumulare de caldura. Nu s-au inregistrat victime.
La ora 11.15, Grupa pirotehnica de la Detasamentul Suceava, in urma unui apel prin 112, s-a deplasat in municipiul Falticeni, la un santier in lucru, pentru a ridica o grenada afensiva, gasita de un muncitor. Echipajul sosit la fata locului, a identificat, ridicat si transportat grenada la depozitul provizoriu de la ISU, urmand ca, ulterior, cu alte materiale explozibile sa fie distruse intr-un poligon specializat.
Garda de interventie Siret a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un teren viran, in localitatea Siret, la ora 16.39. La sosirea pompierilor, ardea o suprafata de aproximativ 5 ha de vegetatie uscata, cu pericol de propagare la culturile agricole invecinate. Interventia nu a pus probleme deosebite, cauza probabila de incendiu a fost flacara, provenita de la un foc in aer liber.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO