Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu în localitatea Vicovu de Jos
(18.03.2008)

(17.03.2008, orele 12.12)

Garda de Interventie Vicovu de Sus împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Jos au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Petru R. din localitatea Vicovu de Jos.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la casa de locuit si anexe pe o suprafata de 200 mp cu posibilitate de propagare la gospodariile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 13.30.
Au ars: casa construita din lemn pe o suprafata de 35 mp, sura din lemn acoperita cu sindrila pe o suprafata de 70 mp, depozitul de furaje pe o suprafata de 30 mp, bucataria de vara pe o suprafata de 65 mp si aproximativ 1.000 Kg de fan.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost provocat de catre un scurtcircuit electric favorizat de un cablu electric deteriorat.
Salvari: casa de locuit si anexele învecinate, în valoare de aproximativ 500.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 50.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu în localitatea Fratautii Vechi
(17.03.2008, orele 13.12)

Detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenta Fratautii Vechi au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Biserica „Sf. Mihail şi Gavriil” din localitatea Fratautii Vechi.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul cladirii centralei termice, construita din lemn, existand posibilitatea de propagare la biserica si la brutaria învecinata.
Incendiul a fost lichidat la orele 14.00.
Au ars: planseul si acoperisul centralei construit pe asteriala din lemn pe o suprafata de cca 25 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Salvari: biserica, centrala termica si brutaria din apropiere, în valoare de aproximativ 200.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 3.500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Deblocare zapoare gheata în localitatea Casoi
(17.03.2008, orele 18.20)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Poiana Stampei au intervenit cu o autoapeciala si un buldoexcavator pentru deblocarea unor aglomerari de sloiuri de gheata pe paraul Dornisoara, în zona Podul Iuras.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat o aglomerare de sloiuri de gheata pe o distanta de aproximativ 300 m în amonte de Statia Hidrometrica datorita cresterii nivelului paraului Dornisoara.
S-a trecut la îndepartarea sloiului de gheata format cu accesoriile din dotare si cu utilajul sosit la fata locului pentru prevenirea unor eventuale inundatii.
Interventia a fost încheiata la orele 20.40.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.Incendiu în localitatea Fratautii Vechi
(17.03.2008, orele 21.37)

Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Mitocu Dragomirnei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Dan Z. din localitatea Mitocu Dragomirnei.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit (construita din lemn) cu învelitoare de tabla pe asteriala din lemn pe o suprafata de aproximativ 90 mp, cu posibilitate de propagare la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la orele 22.45.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe asteriala din lemn cu învelitoare de tabla pe o suprafata de cca 90 mp, degradandu-se si peretii casei de locuit.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin folosirea intentionata a sursei de aprindere.
Salvari: casa de locuit, anexe si bunuri de uz casnic, în valoare de aproximativ 15.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 4.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO