Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 10.10.2012
(10.10.2012)

Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava au intervenit ieri la la localizarea si lichidarea a trei incendii, iar dupa miezul noptii au intervenit pentru recuperarea unei persoane dintr-o fantana.
Detasamentul de pompieri Suceava a fost alertat la ora 14.38, pentru a interveni la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara, situata pe strada Cernauti, din municipiu. Pompierii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala de apa si spuma, unde au constatat ca ardea o anexa din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit. Au ars anexa, pe o suprafata de aproximativ 10 mp si bunuri materiale dintr-un beci. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic, provenit de la un aparat de incalzire amplasat necorespunzator.
Seara, la ora 20.56, tot pompierii suceveni au fost nevoiti sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un buncar de deseuri menajere, pe strada Jean Bart, din cartierul Burdujeni. La sosirea echipajului ardea un buncar metalic, fara posibilitate de propagare. A fost nevoie doar de cateva secunde pentru lichidarea flacarilor, cauza probabila de incendiu fiind efectul termic provenit de la jarul unei tigari aruncate neglijent in buncar.
Alarma pompierilor militari de la Garda de interventie Siret a sunat la ora 21.05, alertand militarii pentru a lichida un incendiu izbucnit la o afumatoare, apartinand unui cetatean din Candesti. La sosirea pompierilor la locul interventiei, ardeau produse din carne aflate in afumatoare, cu pericol de propagare la casa de locuit. Cauza probabila de incendiu a fost flacara provenita de la focul din afumatoare.
Interventiile pompierilor militari nu au pus probleme deosebite, acestia reusind lichidarea rapida a flacarilor, limitand astfel efectele negative asupra populatiei. Nu s-au inregistrat victime.
Dupa miezul noptii, modulul SMURD de la Detasamentul Suceava, format din doua echipaje (o ambulanta si o autospeciala de descarcerare usoara) s-a deplasat in satul Roscani, pentru a salva o persoana dintr-o fantana. Pompierii militari au intervenit cu accesoriile din dotare, reusind scoaterea victimei din fantana. Dupa acordarea primului ajutor calificat, aceasta a fost transportata la UPU a Spitalului de Urgenta Judetean Suceava.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO