Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.10.2012
(14.10.2012)

Doua zile ale sfarsitului de saptamana, vineri si sambata, in care pompierii militari suceveni au fost solicitati sa intervina la un numar de trei incendii care au afectat gospodarii ale populatiei, o interventie de deblocare a persoanelor ramase blocate intru-un lift, o interventie de salvare a unui animal si o interventie de recuperare a unui cadavru. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
Vineri, la ora 22.57, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea unui lift in cabina caruia se aflau trei persoane blocate, intr-un bloc de pe strada Ana Ipatescu din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala pentru descarcerare si cu ambulanta SMURD, incadrate cu 6 subofiteri si cu ajutorul accesoriilor din dotare au reusit in scurt timp sa salveze persoanele aflate in cabina liftului. Misiunea pompierilor suceveni s-a incheiat la ora 23.08.
Sambata, la ora 11.33, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in comuna Vama, la o gospodarie apartinand de L.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 7 subofiteri si au constatat faptul ca ardea interiorul unei camere aflate la etajul casei de locuit, pe o suprafata de aprox. 16 mp., cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Au ars planseul locuintei pe o suprafata de aprox. 16 mp., mobilierul si electrocasnicele din incapere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric provenit de la un conductor electric defect. Din fericire nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.33.
La ora 17.03, militarii Detasamentului Falticeni au fost solicitati sa intervina pentru recuperarea unui cadavru din raul Siret, in zona localitatii Probota. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 3 subofiteri, si au reusit cu ajutorul accesoriilor din dotare sa recupereze persoana decedata, un barbat in varsta de 47 de ani. Misiunea pompierilor falticeneni s-a incheiat la ora 21.05.
La ora 18.19, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru salvarea unui animal (bovina) cazut intr-un beci in localitatea Siminicea, la o gospodarie apartinand de C.D. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri si au constatat faptul ca bovina era cazuta intr-un beci de aprox. 2 m. adancime, fara posibilitate de a iesi. Cu ajutorul accesoriilor din dotare militarii au reusit salvarea animalului. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 21.20.
La ora 20.07, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe strada Barnarel din localitate, apartinand de I.A. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu un ofiter si cinci subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 8 mp. din peretele locuintei si aprox. 3 mp. din planseul acesteia, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, misiunea pompierilor incheindu-se la ora 22.08. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile provenite de la un cos de fum deteriorat. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.
La ora 21.40, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe strada Parcului din municipiu, apartinand de C.D. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din interiorul cosului de fum, cu pericol de propagare la acoperisul locuintei. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila de producere a acestui eveniment a fost stabilita ca fiind scanteile care au condus la aprinderea funinginii din interiorul cosului de fum necuratat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 22.15.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO