Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.10.2012
(15.10.2012)

Duminica, 14 octombrie, a fost o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Astfel, acestia au fost solicitati sa intervina la nu mai putin de patru incendii si o interventie de spalare a carosabilului.
La ora 18.24, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru spalarea partii carosabile pe DN 17, in com. Poiana Stampei. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat faptul ca pe carosabil era o pata de motorina, pe o suprafata de aprox. 100 mp. Pompierii au trecut la spalarea carosabilului, misiunea acestora incheindu-se la ora 19.57.
La ora 19.08, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in com. Preutesti, la o locuinta apartinand de C.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 8 subofiteri, si au constatat ca ardeau bunurile casnice dintr-o incapere a locuintei, pe o suprafata de aprox. 12 mp., cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului in limitele gasite in momentul ajungerii la locul interventiei. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara provenita de la o lumanare care a condus la aprinderea materialelor textile din apropierea acesteia. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.45. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.
Putin dupa miezul noptii, la ora 00.16, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Stefan Rusu Arbore din municipiu. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat faptul ca ardea partea dreapta a unui autoturism, apartinand de I.H. Militarii au lichidat incendiul in limitele gasite, din primele cercetari, cauza probabila este folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Misiunea pompierilor suceveni s-a incheiat la ora 01.20.
La ora 01.51, Garda de Interventie Siret a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din com. Zamostea, sat Lunca, apartinand de M.M. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 6 subofiteri si au constatat ca ardeau depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 30 mp., podul adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 20 mp si o stiva de lemne de foc. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 30 mp., podul adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 20 mp., aprox. 2 tone furaje si aprox. 5 mc. lemn foc, degradandu-se peretii adapostului de animale. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric provocat de un cablu electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 03.10.
La ora 03.28, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii din localitatea Milisauti, apartinand de H.P. si D.P. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu patru autospeciale incadrate cu 14 subofiteri si au constatat ca ardeau depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 80 mp. apartinand de H.P. si corpul comun format din adapost de animale si depozit de furaje pe o suprafata de aprox 400 mp., apartinand de D.P, cu pericol de propagare la doua locuite din apropiere. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Milisauti, cu o autospeciala incadrata cu cinci voluntari, au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Din pacate pagubele sunt foarte mari, arzand depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 80 mp., aprox. 2300 baloti furaje apartinand de H.P. si corpul comun format din depozit de furaje si adapost de animale, pe o suprafata de aprox. 400 mp., aprox. 2000 baloti furaje si un animal mic apartinand de D.P. Din primele cercetari, cauza probabila este folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti. Misiunea pompierilor s-a incheiat in aceasta dimineata, la ora 09.00.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO