Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.10.2012
(16.10.2012)

Ziua de luni, 16.10.2012 a fost o zi linistita pentru pompierii suceveni pana dupa miezul noptii. Astfel, in acesta noapte, militarii din judetul nostru au fost solicitati sa intervina la doua incendii si la o interventie de deblocare a usii unui apartament din municipiul Falticeni.
Putin dupa miezul noptii, la ora 00.48, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Aleea Jupiter din municipiu. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat faptul ca ardea compartimentul motor al unui autoturism, cu pericol de propagare la intreg autoturismul, apartinand de P.L. Militarii au lichidat incendiul in limitele gasite, iar din primele cercetari efectuate la locul evenimentului, pompierii suceveni au stabiilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 02.05.
La ora 02.10, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje al unei gospodarii din localitatea Rasca, apartinand de C.N.. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 11 subofiteri si au constatat ca ardea depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 120 mp, cu pericol de propagare la doua locuinte din apropiere. Impreuna cu pompierii de la SVSU Rasca cu o autospeciala incadrata cu 2 voluntari si pompierii de la SVSU Bogdanesti cu o autospeciala incadrata cu 2 voluntari, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 120 mp., doua magazii, aprox. 3 tone furaje, aprox. 6 mc. lemn foc, aprox. o tona porumb, 1 aparat de sudura. Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul sau scanteile provenite de la un cos de fum necuratat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 07.20.
La ora 07.40, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea usii unui apartament de pe strada 2 Graniceri din municipiu, apartinand de G.F. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala incadrata cu 1 ofiter si 3 subofiteri si cu ajutorul accesoriilor din dotare, au reusit in scurt timp deblocarea usii. Din pacate, proprietara a fost gasita decedata in bucatarie. Misiunea pompierilor s-a incheiat in aceasta dimineata, la ora 08.10

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO