Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 19.10.2012
(19.10.2012)

Ziua de 18.10.2012 a fost o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Astfel, militarii din judetul nostru au fost solicitati sa intervina la un numar de cinci evenimente, respectiv doua incendii, doua interventii de deblocare usa si o recuperare a unui cadavru. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
La ora 12.01, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea unei usi in municipiul Radauti, pe strada Mihai Viteazu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala, si cu ajutorul accesoriilor din dotare au reusit in scurt timp sa patrunda in locuinta. Din pacate, in interior, a fost gasita o persoana decedata. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 12.55.
La ora 13.05, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru recuperarea unui cadavru care se afla in bazinul unei hidrocentrale din zona strazii Al. Vlahuta din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu un ofiter si 7 subofiter si au reusit in scurt timp cu ajutorul mijloacelor de interventie din dotare recuperarea cadavrului. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 14.30.
La ora 21.58, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o groapa de gunoi din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat ca ardeau deseuri menajere pe o suprafata de aprox. 50 mp. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, cauza probabila a acestuia fiind flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 23.30.
La ora 00.44, Garda de Interventie Vicovu de Sus a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu in localitatea Straja, la o gospodarie apartinand de J.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 6 subofiteri si au constatat ca ardea acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de aprox. 35 mp., cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand acoperisul pe o suprafata de aprox. 35 mp. si degradandu-se peretii si tavanul bucatariei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile provenite de la un cos de fum necuratat. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor din Vicovu de Sus s-a incheiat la ora 03.05.
In aceasta dimineata, la ora 08.13, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea unei usi din municipiul Radauti, pe strada Eudoxiu Hurmuzachi. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri, si cu ajutorul accesoriilor din dotare au reusit in scurt timp sa deblocheze accesul in apartament. Din pacate, in interior, a fost gasita o persoana decedata. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 09.20.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO