Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 21.10.2012
(21.10.2012)

Primele doua zile ale sfarsitului de saptamama au fost incarcate pentru pompierii suceveni. De vineri si pana in aceasta dimineata, acestia au fost solicitati sa intervina la patru incendii si un accident rutier. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
Vineri, la ora 18.16, Garda de Interventie Siret a fost solicitata sa intervina la un incendiu care a izbucnit in com. Musenita, sat Bainet, la o gospodarie apartinand de S.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 8 subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 300 snopi de furaje (strujeni) cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Musenita cu o autospeciala incadrata cu trei voluntari, au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars aprox. 300 snopi de furaje, si s-au degradat altii 100. Cauza probabila de producere a incendiului este flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.45.
Tot vineri, la ora 18.40, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata, izbucnit in com. Patrauti, pe un teren apartinand de o societate comerciala. Pompierii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu un ofiter si 4 subofiteri si au constatat ca ardea aprox. 1 ha de vegetatie uscata. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, cauza probabila de producere a incendiului fiind flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20.00.
In aceeasi zi, la la ora 19.01, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina la un accident rutier, produs in com. Ipotesti. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, incadrate cu 7 subofiteri si au constatat faptul ca in urma impactului dintre doua autoturisme au rezultat doua victime, o persoana fiind incarcerata in unul dintre autoturisme. Militarii au reusit in scurt timp scoaterea victimei, fiind preluata de o ambulanta SAJ , iar cealalta victima a fost preluata de ambulanta SMURD, ambele fiind transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20.00.
Sambata, la ora 16.44, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la subsolul unei magazii de pe strada Calea Transilvaniei din municipiu, apartinand de o scoala din localitate. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu un ofiter si 8 subofiteri si au constatat ca ardeau deseuri din hartie si deseuri textile, cu pericol de propagare la biblioteca scolii si alte anexe invecinate. Militarii au lichidat incendiul in limitele gasite, cauza probabila de producere a acestuia fiind o tigara aruncata in loc nepermis (fumatul in locuri nepermise). Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 17.40.
In aceasta dimineata, la ora 03.02, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la doua locuinte particulare, in com. Vatra Moldovitei. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale, incadrate cu 9 subofiteri si au constatat ca ardea corpul comun format din doua locuinte care deserveau 3 familii, pe o suprafata de aprox. 120 mp., cu pericol de propagare la 4 anexe invecinate. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Vatra Moldovitei cu o autospeciala incadrata cu 6 voluntari si pompierii de la SVSU Moldovita cu o autospeciala incadrata cu 4 voluntari au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. A ars corpul comun format din cele doua locuinte in proportie de aprox. 60%. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unui conductor electric defect. Misiunea pompierilor s-a incheiat in aceasta dimineata, la ora 08.10. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO