Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.10.2012
(22.10.2012)

Duminica, ultima zi a sfarsitului de saptamana, a fost din nou o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Astfel, acestia au fost solicitati sa intervina la patru evenimente, dintre care un accident rutier cu consecinte grave si trei incendii. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
La ora 10.29, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina la un accident rutier care s-a produs pe DJ 209, pe raza loc. Veresti. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD, incadrate cu 11 subofiteri si au constatat faptul ca in urma impactului frontal dintre doua autoturisme au rezultat un numar de 6 victime, neincarcerate. Militarii au trecut la balizarea zonei si la asigurarea masurilor PSI la locul accidentului, concomitent cu acordarea primului ajutor medical pentru doua dintre victime. Celelalte 4 victime au fost preluate de catre ambulantele SAJ si transportate la Spitalul Judetean Suceava. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 11.50.
La ora 13.55, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodarie in com. Horodniceni, apartinand de C.I. Pompierii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 10 subofiteri si au constatat ca ardea o sira de furaje (strujeni), aprox. 600 snopi, cu pericol de propagare la doua anexe. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand aprox. 600 de snopi de furaje. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unei tigari aruncate in loc nepermis. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 15.10.
La ora 14.28, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina la un incendiu izbucnit in cimitirul din com. Fratautii Vechi. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 0.5 ha de vegetatie uscata, cu pericol de propagare la capela bisericii. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, cauza probabila de producere a incendiului fiind flacara de la un foc deschis in spatii deschise (lumanare). Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 15.20.
La ora 18.50, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la cosul de fum al unei centrale termice, la o gospodarie din com. Darmanesti, sat Danila. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum a centralei. Militarii au lichidat incendiul in limitele gasite, cauza probabila de producere a acestuia fiind jarul sau scanteile care au aprins funinginea din cosul de fum necuratat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.45.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO