Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.10.2012
(25.10.2012)

Miercuri, 24.10.2012 a fost o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Astfel, acestia au fost solicitati sa intervina la nu mai putin de patru solicitari, dintre care doua misiuni de asanare pirotehnica si doua incendii. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
La ora 09.26, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe de aruncator cal. 120 mm. Militarii s-au deplasat in municipiul Falticeni, pe strada Gheorghe Doja cu o autospeciala incadrata cu doi ofiteri si au reusit in scurt timp identificarea proiectilului, transportul si depozitarea acestuia. Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 11.00.
Tot grupa pirotehnica a Detasamentului Suceava, cu o autospeciala incadrata cu un ofiter si un maistru militar, a fost solicitata la ora 11.10 sa intervina pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv cal. 76 mm, in com. Musenita, sat Bancesti. Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 15.20.
La ora 17.37, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism Dacia, pe strada Veronica Micle din municipiul resedinta de judet. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri si au constatat ca ardeau elementele combustibile din zona compartimentului motor si din zona bordului. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, cauza probabila de producere a incendiului fiind un scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator fata de materiale combustibile. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 18.08.
La ora 02.55, Garda de Interventie Vicovu de Sus a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din com. Brodina, apartinand de B.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 5 militari si au constatat ca ardea depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 100 mp., cu pericol de propagare la casa de locuit si doua anexe. Militarii garzii de interventie, impreuna cu o autospeciala de la Detasamentul Radauti incadrata cu doi subofiteri si cu o autospeciala a SVSU Straja incadrata cu 2 voluntari, au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 100 mp., aprox. 2 tone furaje, aprox. 1 mc. lemn foc. Misiunea pompierilor s-a incheiat in aceasta dimineata la ora 07.00. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO