Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 30.10.2012
(30.10.2012)

Luni, 29.10.2012 a fost din nou o zi incarcata pentru pompierii din judetul Suceava. Acestia au fost solicitati sa intervina la patru evenimente, dintre care trei incendii si o misiune de asanare pirotehnica. Misiunile s-au desfasurat astfel:
La ora 14.20, Detasamentul Suceava a fost solicitat pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe explozive de aruncator cal. 120 mm. Militarii s-au deplasat in municipiul Falticeni, pe strada Garii cu o autospeciala incadrata cu un ofiter si un subofiter. In scurt timp acestia au identificat proiectilul, misiunea grupei pirotehnice incheindu-se la ora 16.15.
La ora 16.43, Detasamentul Radauti a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Marginea, apartinand de H.N. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 9 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum, cu pericol de propagare la acoperisul casei. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, misiunea acestora incheindu-se la ora 17.30. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile care au aprins funinginea din cosul de fum necuratat.
La ora 18.47, Garda de Interventie Gura Humorului a fost solicitata pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie de pe strada Oborului din orasul Gura Humorului, apartinand de S.M. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum, cu pericol de propagare la acoperisul casei. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, misiunea acestora incheindu-se la ora 19.20. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile care au aprins funinginea din cosul de fum necuratat.
La ora 21.42, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la garajul unei gospodarii din localitatea Scheia, apartinand de R.C. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala de stingere a incendiilor, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD incadrate cu 12 subofiteri si au constatat faptul ca ardeau echipamentele electrice aflate in camera centralei, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, arzand izolatia conductorilor electrici din incapere, un presostat al unui hidrofor, un filtru de apa si prizele de curent electric, degradandu-se un boiler si o usa PVC. Din pacate, un barbat de 35 de ani, R.S.,a suferit arsuri la maini in incercarea de a stinge incendiul. Cauza probabila de producere a evenimentului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric provocat de un motor electric suprasolicitat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 22.40.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO