Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 4.11.2012
(4.11.2012)

Primul sfarsit de saptamana al lunii noiembrie a fost plin de activitati pentru pompierii suceveni. De vineri pana in aceasta dimineata, pompierii suceveni au fost solicitati sa intervina la nu mai putin de 6 evenimente, dintre care patru incendii, un accident rutier si o misiune de defrisare al unor arbori. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
Vineri, 02.11.2012, la ora 9.30, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru defrisarea unor arbori care prezentau pericol de prabusire pe locuinte si trecatori. Militarii s-au deplasat la locul interventiei, pe strada Nicolae Balcescu din municipiul Falticeni, cu o autospeciala incadrata cu 2 subofiteri si au reusit in scurt timp defrisarea celor doi arbori care prezentau pericol de prabusire. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.40.
Sambata, 3 noiembrie, la ora 09.58, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie de pe strada Granelor din mun. Radauti, apartinand de U.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD incadrate cu 14 subofiteri si au constatat ca ardea interiorul unei anexe – o bucatarie de vara – cu pericol de propagare la casa de locuit. Din pacate, o persoana, U.A. in varsta de de 21 de ani a suferit arsuri, fiind transportata la U.P.U Radauti de catre ambulanta SMURD. A ars tavanul din lemn pe o suprafata de aprox. 20 mp. si s-au degradat bunurile casnice, mobilierul si tamplaria termopan a anexei afectata de incendiu. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara rezultata in urma modului gresit de aprindere a focului intr-o soba fara acumulare de caldura. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 11.10.
La ora 13.34, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din com. Izvoarele Sucevei, apartinand de D.A. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu patru subofiteri si au constatat ca ardeau afumatoarea construita din lemn pe o suprafata de aprox. 3 mp. si aprox. 4 mc. lemn de foc, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand afumatoarea construita din lemn pe o suprafata de aprox. 3 mp. si aprox. 4 mc. lemn de foc. De asemenea, s-au degradat 2 mc. lemn de foc si aprox. 20 ml. plasa de gard. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile purtate de vant provenite de la un foc in aer liber. Misiunea pompierilor militari s-a incheiat la ora 17.25.
La ora 13.41, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la litiera unei paduri din com. Malini. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale incadrate cu 10 subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 2000 mp. din litiera unei paduri de conifere, cu pericol de propagare la fondul forestier. Impreuna cu 35 de lucratori cu doua motofierastraie ai O.S. Malini si 4 pompieri voluntari cu o autospeciala de la SVSU Malini, militarii au reusit sa lichideze incendiul in limitele gasite. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 16.00.
La ora 18.25, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din municipiul Campulung Moldovenesc, apartinand de Z.F. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu un ofiter si patru subofiteri si au constatat ca ardea locuinta pe o suprafata de aprox. 50 mp., cu pericol de propagare la locuintele invecinate. Pompierii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand locuinta in proportie de aprox. 40%, mobilierul si materiale textile din interior, degradandu-se peretii acesteia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unui cos de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20.15.
Duminica dimineata, la ora 08.37, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina la un accident rutier, produs pe DN 2, intre localitatile Patrauti si Darmanesti. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD incadrate cu 10 subofiteri si au constatat faptul ca in urma unui accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme si o autoutilitara au rezultat doua victime, dintre care una incarcerata. Militarii au trecut la scoaterea victimei incarcerate dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, ambele victime rezultate in urma accidentului fiind transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Misiunea pompierilor suceveni s-a incheiat la ora 10.25

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO