Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 8.11.2012
(8.11.2012)

Miercuri, 07 noiembrie 2012, pompierii suceveni au fost solicitati sa intervina la nu mai putin de patru incendii. Din fericire, in nici unul dintre aceste incendii nu s-au inregistrat victime omenesti.
La ora 11.14, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din com. Marginea, apartinand de B.S. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu trei autospeciale incadrate cu 13 subofiteri si au constatat ca ardea depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 50 mp., cu pericol de propagare la alte anexe si la casa de locuit. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Horodnicu de Sus, cu o autospeciala incadrata cu doi voluntari si cu o autospeciala de la SVSU Horodnicu de Jos, incadrata cu doi voluntari, au reusit sa lichideze incendiul in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje, construit din lemn, pe o suprafata de aprox. 50 mp. si aprox. 35 baloti de furaje. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile provenite de la o tigara aruncata intr-un loc nepermis. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 12.15.
La ora 16.21, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in com. Saru Dornei, sat Neagra Sarului, la trei stoguri de fan apartinand de B.V. si C.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu un ofiter, un maistru militar si sase subofiteri si au constatat ca ardeau trei stoguri de fan (aprox. 3 tone), cu pericol de propagare la fondul forestier. Impreuna cu pompierii de la SVSU Saru Dornei, cu o motopompa si trei voluntari, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea unei surse de aprindere cu flacara in mod intentionat, pentru a genera incendiul. In timp ce lucrau la lichidarea incendiului izbucnit la cele trei stoguri, in jurul orei 19.00, la o distanta de aprox. 400 metri, a izbucnit un incendiu la un alt stog de fan, apartinand de C.P. Militarii cu ajutorul pompierilor voluntari au lichidat incendiul izbucnit la al patrulea stog, cauza probabila de producere a acestui eveniment aceeasi ca si in primul caz, respectiv folosirea unei surse de aprindere cu flacara in mod intentionat, pentru a genera incendiul. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20.40.
La ora 17.49, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din mun. Suceava, de pe strada Grigore Al. Ghica, apartinand de S.N. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum, fara pericol de propagare. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului. Cauza probabila de producere a acestuia a fost stabilita ca fiind scanteile care au aprins funinginea dintr-un cos de fum necuratat Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 18.40.
Putin dupa miezul noptii, la ora 00.34, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in localitatea Argestru, la o gospodarie apartinand de E.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu trei autospeciale incadrate cu 14 subofiteri si au constatat ca ardeau acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 150 mp., magazia de lemne pe o suprafata de aprox. 24 mp. si anexa pentru centrala termica pe o suprafata de aprox. 6 mp., cu pericol de propagare la o locuinta invecinata. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand acoperisul pe o suprafata de aprox. 150 mp., magazia de lemne pe o suprafata de aprox. 24 mp., anexa centralei termice pe o suprafata de aprox. 6 mp., degradandu-se centrala termica si plafonul dintre parter si etajul 1. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile provenite de la cosul de fum al centralei termice. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 03.20.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO