Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 9.11.2012
(9.11.2012)

Joi, 08 noiembrie 2012, pompierii suceveni au fost solicitati sa intervina la nu mai putin de zece solicitari, dintre care 7 interventii ale ambulantelor SMURD si trei incendii. Pe langa incendiului din seara trecuta din municipiul Suceava de la o acoperisul mansardat al unei spalatorii, militarii au mai fost solicitati sa intervina la doua incendii care au afectat gospodarii ale populatiei.
La ora 16.04, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din com. Forasti, sat Boura, apartinand de B.I.. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD incadrate cu 14 subofiteri si au constatat ca ardea intreaga gospodarie construita din lemn, cat si bunurile din interiorul acesteia., cu pericol de propagare la o gospodarie invecinata. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Forasti cu o autospeciala incadrata cu doi voluntari au reusit sa lichideze incendiul in limitele gasite. A ars casa de locuit, construit din lemn, pe o suprafata de aprox. 60 mp. si bunurile casnice din interiorul acesteia. Din pacate, proprietarul, in varsta de 60 de ani, care se afla imobilizat din cauza unor probleme medicale, a suferit arsuri, fiind transportat la spitalul municipal Falticeni. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile provenite de la o soba cu acumulare de caldura care au aprins materialele combustibile din apropiere. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.15.
In aceasta dimineata, la ora 04.23, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din com. Hartop, apartinand de G.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum, cu pericol de propagare la acoperisul locuintei. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului. Cauza probabila de producere a acestuia a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile care au aprins funinginea din cosul de fum necuratat Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 18.40.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO