Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.11.2012
(16.11.2012)

Joi, la ora 11.18, pompierii de la Grupa pirotehnica a Detasamentului Suceava au fost solicitati sa intervina pentru identificarea, ridicarea si transportarea unui proiectil exploziv calibru 76 mm, gasit de un cetatean in orasul Campulung Moldovenesc. La fata locului, pompierii au identificat proiectilul si l-au transportat in depozitul special amenajat de la Detasamentul Suceava, urmand ca, ulterior, acesta sa fie distrus intr-un poligon specializat
La ora 12.03, pompierii militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc au fost solicitati pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din satul Valea Putnei, comuna Pojorata. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul unei case de locuit, cu pericol de propagare la intreaga locuinta si la doua gospodarii invecinate. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 120 mp, elemente de mobilier si materiale textile. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic de la un cos de fum amplasat necorespunzator fata de elemente combustibile. Nu s-au inregistrat victime.
Detasamentul de pompieri militari din orasul Falticeni, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa situata in satul Nemteni, comuna Boroaia. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la intreaga locuinta, existand suspiciunea ca in interior se afla un minor, in varsta de 2 ani si 10 luni. Din pacate, victima surpinsa de incendiu a fost descoperita in interiorul casei, atunci cand pompierii au reusit sa patrunda in interior nemaiputand fi salvata. Cauza probabila de incendiu a fost jar, cazut din sistemul de incalzire (soba).
La ora 19.13, pompierii de la Garda de interventie din orasul Solca au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din satul Comanesti. In urma recunoasterii preliminare, pompierii au constatat ca ardea acoperisul casei, cu pericol de propagare la doua locuinte invecinate. Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si sa limiteze efectele incendiului ce ameninta celelalte gospodarii invecinate. Au ars 40 mp de acoperis si 5 mp din tavanul casei care era construita din lemn. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic provenit de la o tigara aruncata la intamplare. Nu s-au inregistrat victime.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO