Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 18.11.2012
(18.11.2012)

Sambata, la ora 03.45, pompierii de la Garda de interventie Gura Homorului, au fost solicitati sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit situata in satul Plutonita, comuna Frasin. La sosirea echipajelor la locul interventiei focul cuprinsese camera centralei a locuintei pe o suprafata de aproximativ 10 mp, cu posibilitatea de propagare la intreaga casa. Dupa stingerea incendiului, pompierii au constatat ca au ars tabloul electric din camera centralei, 1,5 mc lemn de foc, tamplaria din PVC si s-au degradat 10 mp din peretii camerei. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric neizolat corespunzator. Nu s-au inregistrat victime, pompierii militari reusind sa salveze gospodaria cetateanului.
La ora 17.45, pompierii militari de la Detasamentul Suceava s-au deplasat la un accident rutier produs pe raza comunei Scheia, DN 17, Km 249+650 m, cu Modulul SMURD format din doua autospeciale de de descarcerare si o ambulanta. La sosirea echipajelor la locul accidentului rutier, pompierii au gasit un autocamion izbit frontal intr-un pilon de beton (ce urma sa sustina un pod din viitoarea sosea de centura), iar in interior se aflau trei persoane incarcerate, din care doi adulti si un copil. Pompierii au trecut la descarcerarea victimelor cu ajutorul accesoriilor din dotarea celor doua autospeciale de descarcerare. Din nefericire, persoanele aflate in interiorul cabinei camionului aveau leziuni incompatibile cu viata.
Garda de interventie din orasul Solca a intervenit sambata la ora 19.53 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un garaj cu mansarda situat in orasul Solca. La sosirea echipajelor la locul incendiului, ardea acoperisul de la mansarda, cu pericol de propagare la intreaga costructie, formata din mai multe garaje. In urma incendiului a ars acoperisul mansardei pe o suprafata de aproximativ 10 mp. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic, provenit de la un cos de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu s-au inregistrat victime.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO