Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 19.11.2012
(19.11.2012)

Duminica 18.11.2012, la ora 11.58, pompierii militari de la Detasamentul Suceava au fost alertasi pentru a intervene la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in interiorul unui canal tehnologic de pe Calea Unirii din municipiul Suceava. La sosirea pompierilor la locul interventiei, ardeau deseuri de materiale textile aflate intr-un canal tehnologic, amenajat ca adapost de catre oamenii strazii. Din fericire, in interiorul canalului nu se afla nici-o persoana, cauza probabila de incendiu fiind flacara provenita de la o lumanare, foc deschis in spatii inchise.
La ora 16.19, echipaje ale Detasamentului de pompieri Falticeni s-au deplasat in Satu Nou, comuna Baia pentru a localiza si lichida un incendiu izbucnit la locuinta unui cetatean. Pompierii militari au reusit salvarea locuintei lichidand incendiul la timp. Au ars elemente de mobilier si aproximativ 50 kg de deseuri de hartie. Cauza probabila de incendiu a fost jarul de la o soba cu acumulare de caldura care a cazut pe jos din sistemul de incalzire.
Noaptea de duminica spre luni i-a tinut ocupati pe pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava, acestia intervenind pentru lichidarea unui incendiu la un depozit de furaje cu pericol de propagare la un depozit de animale, situat in satul Siminicea. Pompierii au salvat 350 de bovine, reusind sa mentina incendiul in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 400 mp si 30 tone de furaje din incinta depozitului. In sprijinul pompierilor militari au intervenit un echipaj de la SVSU Siminicea cu o autospeciala si CLSU cu un excavator. Din fericire nu s-au inregistrat victime, cauza probabila de incendiu fiind actiunea intentionata a unei persoane cu o sursa de aprindere.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO