Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.11.2012
(25.11.2012)

Sfarsit de saptamana incarcat pentru pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava. Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea a opt incendii si pentru recuperarea unei persoane decedate.
23.11.2012, ora 15.25 pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din municipiul Suceava, strada Petru Musat. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul se manifesta la asteriala din lemn a acoperisului casei de locuit, cu pericol de propagare la intreaga constructie. Pompierii au salvat din calea focului casa cetateanului, intervenind prompt la localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 60 mp din acoperis, instalatia electrica din podul casei, elemente din structura de rezistenta a acoperisului si carti depozitate in pod. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic provenit de la cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materiale combustibile. Nu s-au inregistrat victime.
23.11.2012, ora 17.05 pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit in interiorul unei case aflate in constructie. La sosirea echipajelor la locul incendiului, ardea 1 mc de cherestea, cu pericol de propagare la materialele combustibile din imediata apropiere a incendiului si la intreaga constructie. A ars 1 mc de cherestea, pompierii reusind limitarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila de incendiu a fost flacara produsa prin folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu. Nu s-au inregistrat victime.
23.11.2012, ora 19.16 pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un tomberon din plastic de pe strada Viitorului din municipiul Suceava. La sosirea pompierilor la locul incendiului, ardeau deseuri menajere din tomberon, cu posibilitatea de propagare la alte trei tomberoane aflate in imediata apropiere. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic provenit de la o tigara.
24.11.2012, ora 14.15 pompierii militari de la Detasamentul Falticeni au intervenit pentru recuperarea unui cadavru descoperit intr-o fantana din satul Valea Bourei, com. Dolhestii Mari. La sosirea pompierilor la locul interventiei, intr-o fantana de aproximativ 1m adancime se afla cu fata in jos, cadavrul unui barbat de 74 de ani. Pompierii au asteptat sosirea Gruparii operative a IPJ Suceava pentru efectuarea cercetarilor ce se impun in astfel de cazuri, dupa care au scos cadavrul din fantana.
24.11.2012, ora 14.55 pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum al unei case de locuit din satul Sf. Ilie, comuna Scheia. La sosirea pompierilor ardea funinginea din cosul de fum. Pompierii au lichidat incendiul, salvand astfel locuinta cetateanului. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat. Nu s-au inregistrat victime.
24.11.2012, ora 20.43 pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie particulara din satul Poiana Micului, com. Manastirea Humorului. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul se manifesta violent la casa de locuit, depozitul de animale, depozitul de furaje si la bucataria de vara, pe o suprafata totala de aproximativ 200 mp, cu posibilitati de propagare la gospodariile invecinate. Au ars casa pe o suprafata de aproximativ 100 mp, sura si grajdul pe o suprafata de 80 mp, bucataria de vara pe o suprafata de 20 mp, bunuri casnice si electrocasnice si elemente de mobilier. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator. Din fericire nu s-au inregistrat victime.
24.11.2012, ora 23.15 pompierii militari de la Detasamentul Vatra Dornei, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de deseuri lemnoase, situate pe un teren viran din Vatra Dornei, strada Unirii. La sosirea pompierilor la locul interventiei, incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Cauza probabila de incendiu a fost autoaprindere cauzata de neaerisirea si neventilarea deseurilor din lemn (rumegus).
25.11.2012, ora 01.10 pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat pe strada Stefan cel Mare din municipiul Suceava. Sositi la locul interventiei, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului, cu posibilitatea de propagare la tot autovehicolul. Au ars materialele combustibile de la compartimentul motor, doua cauciucuri, masca fata, bara fata, semnalizatoarele si farurile. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
25.11.2012, ora 01.38 pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat pe strada Oituz din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta la doua autoturisme. Unul din ele ardea in proportie de 70%, iar celalalt in proportie de 20%. De la primul autoturism au ars materialele combustibile de la compartimentul motor, bordul, tapiteria de pe cupola, bara fata si ornamentele din plastic. La al doilea autoturism incendiul a distrus tripla si bara spate, un cauciuc si ornamente din plastic. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO