Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.12.2012
(06.12.2012)

05.12.2012, ora 19.25 – incendiu la o locuinta particulara in mun. C-lung Moldovenesc.
05.12.2012, ora 19.42 – incendiu la o locuinta particulara din mun. Suceava.
05.12.2012, ora 22.36 – incendiu la o gospodarie in Fratautii Noi.
05.12.2012, ora 23.27 – incendiu la o casa de locuit in satul Arbore.
06.12.2012, ora 06.05 – accident rutier pe DN 2 in zona localitatii Patrauti.
Miercuri, 5 decembrie, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc au fost anuntati la ora 19.25, printr-un apel telefonic la 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuinta particulara din municipiu, situata pe strada Valea Seaca. Sositi la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea instalatia electrica de la un adapost de animale, cu pericol de propagare la locuinta. Au ars 10 ml din instalatia electrica si un perete din lemn pe o suprafata de aproximativ 14 mp. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric cauzat de supraincalzirea unui conductor electric aflat sub tensiune. Nu s-au inregistrat victime.

Un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul Suceava a intervenit la ora 19.42 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din Suceava, strada Victoriei. Sositi la locul interventiei pompierii militari au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum al casei, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat. Nu s-au inregistrat victime.

Pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit aseara la ora 22.36 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din satul Fratautii Noi. La locul interventiei pompierii au constatat ca incendiul se manifesta violent la acoperisul casei cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Pompierii militari au reusit salvarea gospodariei, mentinand incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 100 mp din acoperisul casei. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric cauzat de supraincalzirea unui conductor electric aflat sub tensiune. Din fericire nu s-au inregistrat victime.

La miezul noptii a sunat alarma pentru pompierii militari de la Garda de interventie Solca, pentru a interveni la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din Arbore. Flacarile au cuprins adapostul de animale, un atelier de tamplarie si o bucatarie de vara, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. Au ars 20 mp din atelierul de tamplarie, sura pe o suprafata de aproximativ 100 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de 50 mp, doua tone de fan, o tona de porumb boabe si 800 kg de grau. Cauza probabila de incendiu este in curs de stabilire. Nu s-au inregistrat victime.

In aceasta dimineata, la ora 06.05, modulul SMURD, format dintr-o autospeciala de descarcerare si o ambulanta din cadrul Detasamentului de pompieri Suceava, a intervenit la un accident rutier produs pe DN 2 in zona localitatii Patrauti. Accidentul s-a produs in urma unei coliziuni frontale dintre o autoutilitara si un autoturism din care au rezultat 3 victime, una fiind ramasa incarcerata. Pompierii militari de la descarcerare au extras victima incarcerata in autoturism si i-au acordat primul ajutor medical, dupa care au transportat-o la spital. Celelalte victime au fost preluate de doua ambulante de la SAJ Suceava si transportate la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Judetean Suceava.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO