Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.12.2012
(26.12.2012)

21.12.2012, ora 14.35 – incendiu la o locuinta particulara in satul Podu Cosnei, com. Cosna;
22.12.2012, ora 22.41 – incendiu la o locuinta particulara din sat Manastioara, com. Preutesti;
22.12.2012, ora 22.49 – incendiu la o gospodarie in sat Uncesti, com. Bunesti;
24.12.2012, ora 00.33 – incendiu la o casa de locuit in satul Iaslovat;
24.12.2012, ora 11.22 – incendiu la o casa de locuit in satul Vicovu de Jos.
25.12.2012, ora 11.41 – incendiu la o casa de locuit in satul Mihaileni, jud. Botosani.


Pe data de 21.12.2012, la ora 14.35, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din com. Cosna, sat Podu Cosnei, apartinand de S.I.. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD incadrate cu 1 ofiter si 15 subofiteri si au constatat ca ardea acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 50 mp., un perete pe o suprafata de aprox. 4 mp. si un perete portant pe o suprafata de aprox. 2 mp., cu pericol de propagare la adapostul de animale si o magazie de lemne. Militarii, impreuna cu pompierii de la SVSU Poiana Stampei cu o autospeciala si o motopompa incadrate cu trei voluntari si au reusit sa lichideze incendiul in limitele gasite. De asemenea, au ars si bunuri casnice, fiind deteriorandu-se peretii locuintei pe o suprafata de 24 mp si tavanul pe o suprafata de aprox. 20 mp.. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile provenite de la un cos de fum deteriorat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 17.35.
Pe data de 22.12.2012, la ora 22.41, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in com. Preutesti, sat Manastioara, la o locuinta apartinand de A.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 11 subofiteri si au constatat ca ardeau corpul comun format din locuinta si adapost de animale, pe o suprafata de aprox. 80 mp., construit din lemn, cu pericol de propagare la o anexa si doua stoduri de furaje din vecinatate. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand locuinta si depozitul de animale pe o suprafata de aprox. 80 mp., bunuri casnice, mobilier. De asemenea, s-au deteriorat documente personale ale proprietarului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric provocat de un cablu electric defect. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 01.25.
In acelasi timp, pe data de 22.12.2012, la ora 22.49, tot Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in com. Bunesti, la o locuinta apartinand de M.G. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 6 subofiteri si au constatat ca ardeau bucataria de vara pe o suprafata de aprox. 60 mp., acoperisil adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 30 mp. si aprox. 500 kg furaje, cu pericol de propagare la locuinta proprietarului. Impreuna cu o autospeciala de la Detasamentul Suceava, incadarata cu 4 subofiteri, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand bucataria de vara pe o suprafata de aprox. 60 mp., acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 30 mp., aprox. 500 kg furaje. De asemenea, s-au degradat peretii adapostului pe o suprafata de aprox. 40 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul sau scanteile provenite de la un cos de fum deteriorat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 01.45.
Pe data de 24.12.2012, la ora 00.33, Garda de Interventie Solca a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din com. Iaslovat, apartinand de D.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o doua autospeciale incadrate cu 14 subofiteri si au constatat ca ardeau corpul comun format din adapost de animale si depozit de furaje pe o suprafata de aprox. 70 mp., si acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de aprox. 60 mp., cu pericol de propagare la locuinta proprietarului si soua gospodarii invecinate. Cu ajutorul pompierilor de la SVSU Arbore, cu o autospeciala incadarata cu 5 voluntari si de la SVSU Iaslovat cu o autospeciala incadrata cu trei voluntari, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars corpul comun format din adapost de animale si depozit de furaje pe o suprafata de aprox. 70 mp., acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de aprox. 60 mp., aprox. 7 tone furaje si aprox. 6 mc. lemn foc. Cauza probabila de producere a acestuia a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzator. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 04.35.
Pe data de 24.12.2012, la ora 11.22, Garda de Interventie Vicovu de Sus a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din com. Vicovu de Jos, apartinand de G.C. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o doua autospeciale incadrate cu 8 subofiteri si au constatat ca ardeau acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 180 mp., adapostul de animale pe o suprafata de aprox. 180 mp., si bucataria pe o suprafata de aprox. 80, cu pericol de propagare la doua locuinte invecinate. Cu ajutorul pompierilor militari de la Detasamentul Radauti, cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD, a pompierilor militari de la G.I. Siret cu o autospeciala si a pompierilor de la SVSU Galanesti, cu o autospeciala, s-a reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 180 mp., adapostul de animale pe o suprafata de aprox. 180 mp., si bucataria pe o suprafata de aprox. 80, degradandu-se planseul locuintei, tamplaria PVC si mobilierul din interiorul locuintei. Cauza probabila de producere a acestuia a fost stabilita ca fiind efectul termic provocat de un conductor electric cu izolatia deteriorata. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 14.30.
Pe data de 25.12.2012, la ora 11.41, Garda de Interventie Siret a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din com. Mihaileni, jud. Botosani, apartinand de C.V. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o doua autospeciale incadrate cu 7 subofiteri si au constatat ca ardeau acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 80 mp. si bunurile casnice din interiorul a doua camere. Pompierii militari de la G.I. Siret au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 80 mp., bunuri din interiorul locuintei si documentele personale ale proprietarului. Cauza probabila de producere a acestuia a fost stabilita ca fiind scanteile provenite de la un cos de fum deteriorat. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 14.00.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO