Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.01.2013
(02.01.2013)

29.12.2012, ora 21.35 – Campulung Moldovenesc, incendiu la un transformator electric;
30.12.2012, ora 01.02 – Suceava, incendiu la o cutie de distributie de curent electric;
30.12.2012, ora 13.59 – Vatra Dornei, incendiu la un autoturism;
31.12.2012, ora 13.45 – Vatra Dornei, incendiu la un cos de fum;
31.12.2012, ora 18.14 – Preutesti, incendiu la un cos de fum;
31.12.2012, ora 19.20 – Gura Humorului, incendiu la locuinta si anexe;
31.12.2012, ora 22.52 - Campulung Moldovenesc, incendiu la un cos de fum;
01.01.2013, ora 05.50 – Solca, incendiu la un cos de fum;
01.01.2013, ora 07.38 – Cajvana, incendiu la o gospodarie particulara;
01.01.2013, ora 14.39 – Vatra Dornei, incendiu la un apartament;
01.01.2013, ora 21.37 – Falticeni, incendiu la o locuinta sociala (o persoana decedata);
02.01.2013, ora 06.40 – Moara, incendiu la un cos de fum.
Sambata, 29 decembrie, la ora 21.35, pompierii militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un transformator electric ce functiona pe strada Izvorul Alb din localitate, existand pericolul de propagare la o casa de locuit. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric produs de un transformator electric suprasolicitat.
Duminica, 30 decembrie, ora 01.02, pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cutie de distributie de pe un stalp de iluminat public situata pe strada Humorului din Suceava. Interventia nu a pus probleme deosebite, cauza probabila de incendiu fiind scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect sau izolat necorespunzator.
In ultima zi a anului, la ora 13.45, militarii din Vatra Dornei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un cos de fum al unei locuinte particulare situata pe strada Independentei. La sosirea pompierilor la locul interventiei ardea funinginea din interiorul cosului, cu pericol de propagare la acoperis. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat corespunzator.
O interventie asemanatoare au avut si pompierii militari de la Detasamentul Falticeni, care au fost nevoiti sa intervina la un incendiu izbucnit la un cos de fum al unei locuinte din satul Preutesti, la ora 18.14. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat corespunzator.
La ora 19.20, pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din Gura Humorului, situata pe strada Crai Nou. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau doua anexe ce formau corp comun, respectiv 40 mp din acoperis, 40 mp din peretii din lemn exteriori ai unei case invecinate si 20 mp din acoperisul acesteia. Au mai ars patru anvelope si o bicicleta. Din fericire nu s-au inregistrat victime, cauza probabila de incendiu a fost jarul de la o tigara aruncata la intamplare.
Ultima interventie a pompierilor militari suceveni, pentru a stinge un incendiu, a apartinut pompierilor militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc. La ora 22.52, militarii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la cosul de fum al unei locuinte din municipiu. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat corespunzator.
Pentru pompierii militari, 2013 a debutat cu un incendiu la un cos de fum, produs in orasul Solca, strada Eroilor, la ora 05.50. Pompierii au intervenit cu profesionalism, limitand efectele incendiului care ameninta sa cuprinda intreaga locuinta. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat corespunzator.
Marti, 1 ianuarie, ora 07.38, pompierii militari de la Garda de interventie Solca au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din orasul Cajvana. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau 70 mp din acoperisul adapostului de animale si 20 mp din peretii din lemn ai adapostului. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic al unui cos de fum neprotejat termic. Nu s-au inregistrat victime.
La ora 14.39, pompierii militari de la Detasamentul Vatra Dornei au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat in municipiu, pe Aleea Dornelor. La sosirea echipajelor la locul interventiei, ardeau elemente de mobilier, bunuri electrocasnice si materiale textile aflate in dormitorul apartamentului. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect sau neizolat corespunzator. Nu s-au inregistrat victime.
Zi neagra pentru pompierii militari de la Detasamentul Falticeni. Acestia au intervenit aseara la ora 21.37 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta sociala din municipiul Falticeni. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul se manifesta la interiorul unei bucatarii pe o suprafata de 20 mp. Printre bunurile arse in interior, pompierii au descoperit si trupul carbonizat al unui barbat. Cauza probabila de incendiu este in curs de stabilire, urmand ca in zilele urmatoare, specialistii sa stabileasca cu exactitate cauza de incendiu si cauza de deces a victimei surprinse in locuinta.
Astazi dimineata la ora 06.40, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la cosul de fum al unei locuinte din satul Moara. Au ars 6 mp din planseul bucatariei din zona cosului de fum. Cauza de incendiu a fost efectul termic de la un cos de fum deteriorat.
In noaptea de Revelion, pompierii militari de la toate subunitatile din judet au participat la misiuni de monitorizare si asigurare de masuri de prevenire si stingere a incendiilor, acolo unde s-au desfasurat spectacole si focuri de artificii. La aceste manifestari nu s-au constatat probleme deosebite care puteau sa solicite interventia pompierilor militari.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO