Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.01.2013
(06.01.2013)

03.01.2013, ora 12.09, Gramesti, incendiu la un cos de fum;
03.01.2013, ora 21.34, Adancata, incendiu locuinta particulara;
04.01.2013, ora 12.10, Vicovu de Sus, incendiu bucatarie de vara;
04.01.2013, ora 15.54, Cumparatura, salvare animal;
04.01.2013, ora 20.31, Poiana Marului, comuna Malini, incendiu la un gater;
04.01.2013, ora 22.35, Campulung Moldovenesc, incendiu la o afumatoare;
05.01.2013, ora 02.30, Ilisesti, incendiu la o locuinta particulara;
05.01.2013, ora 02.31, Chiril, comuna Crucea, incendiu la o locuinta particulara;
05.01.2013, ora 12.12, Gropeni, comuna Balcauti, incendiu la o locuinta particulara;
06.01.2012, ora 11.02, iesirea din Suceava spre Moara, accident rutier. VIDEOJoi, 3 ianuarie 2013, pompierii militari de la Garda de interventie Siret, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum de la o locuinta din satul Gramesti. La sosirea echipajelor la locul interventiei podul casei era inundat de fum si ardea funinginea din interiorul cosului de fum, cu pericol de propagare la locuinta. Pompierii militari au localizat si lichidat incendiul, cauza probabila de incendiu fiind jar sau scantei de la cosul de fum care nu era curatat corespunzator. Nu s-au inregistrat victime.
Tot joi, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara situata in satul Adancata. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau planseul din lemn al casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 16 mp, aparatura electrocasnice si mobilier din lemn, cu pericol de propagare la intreaga casa de locuit. Pompierii au salvat casa cetateanului, cauza probabila de incendiu fiind efectul termic el curentului electric, produs de un aparat electric de incalzit lasat sub tensiune. Nu s-au inregistrat victime.
Vineri, 4 ianuarie 2013, pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o bucatarie de vara situata in localitatea Vicovu de Sus. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau acoperisul bucatariei construite din lemn pe o suprafata de aproximativ 27 mp, acoperisul depozitului de animale acoperit cu sindrila din lemn pe o suprafata de aproximativ 40 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit si la alte doua locuinte invecinate. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs din cauza unor sigurante fizibile defecte s-au supradimensionate. Nu s-au inregistrat victime.
Dupa acest eveniment, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava, s-au deplasat la ora 15.54 in localitatea Cumparatura, pentru a salva o cabalina cazuta intr-o groapa de pe marginea E85. Animalul a fost salvat de pompieri si cu ajutorul catorva cetateni cu un motostivuitor.
Spre seara, la ora 20.31, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Falticeni s-au deplasat in satul Poiana Marului, comuna Malini pentru a lichida un incendiu izbucnit la o anexa a unui gater din localitate. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea o cladire construita din lemn (deservea paza obiectivului) pe o suprafata de aproximativ 35 mp, cu posibilitatea de propagare la un depozit de combustibil si la un depozit de cherestea. In sprijinul pompierilor au intervenit si pompierii voluntari de la SVSU Malini impreuna cu personalul de la locul interventiei. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect s-au neizolat corespunzator. Din fericire nu s-au inregistrat victime.
La ora 22.35, pompierii militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o afumatoare din curtea unui cetatean din municipiu. Incendiul ameninta sa se extinda la locuinta si la anexe, pompierii reusind sa previna acest lucru la timp. Cauza probabila de incendiu a fost foc deschis in spatii inchise. Nici in acest caz nu s-au inregistrat victime.
Sambata, 5 ianuarie, la ora 02.30, pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din satul Ilisesti. La locul interventiei ardeau acoperisul casei de locuit, construit din lemn, pe o suprafata de aproximativ 100 mp, cu pericol de propagare la intreaga locuinta si la depozitul de furaje. Pompierii militari au salvat casa de locuit, cuza probabila de incendiu fiind jar s-au scantei provenite de la un cos de fum deteriorat. Nu s-au inregistrat victime.
La ora 02.31, pompierii militari de la Detasamentul Vatra Dornei s-au deplasat in localitatea Chiril, comuna Crucea pentru a lichida un incendiu izbucnit la o locuinta particulara. Sositi la locul interventiei, pompierii au constatat ca ardeau casa de locuit pe o suprafata de aproximativ 50 mp, o magazie pe o suprafata de aproximativ 10 mp, cu pericol de propagare la intreaga casa si la un depozit de furaje. Cauza probabila de incendiu a fost scantei, provenite de la un cos de fum deteriorat. Nu s-au inregistrat victime.
La ora 12.12, pompierii militari de la Garda de interventie Siret s-au deplasat in localitatea Gropeni, comuna Balcauti pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau cu flacara mobilierul din dormitor si aparatura electrocasnica, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Cauza probabila de incendiu a fost falcara de la o lumanare, foc deschis in spatii inchise. Nu s-au inregistrat victime.
Astazi la ora 11.02, pompierii militari de la Detasamentul Suceava s-au deplasat cu modulul SMURD si cu o autospeciala de descarcerare grea pentru a interveni la un accident rutier soldat cu o victima incarcerata, produs la iesirea din Suceava spre Moara. La sosirea echipajelor la locul interventiei, in interiorul unui autoturism (taxi), era incarcerata o persoana de sex masculin, in varsta de 24 de ani. Pompierii de la descarcerare au extras victima din autoturism, dupa care au predat-o echipajului de pe ambulanta SMURD care dupa acordarea primului ajutor medical au transportat-o la spital. (imagini video http://we.tl/WawhmAUZBr)


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO