Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.01.2013
(13.01.2013)

12.01.2013, ora 13.39, Dumbraveni, incendiu la un cos de fum;
13.01.2013, ora 00.03, E85 Danila, accident rutier soldat cu doua victime, din care una a decedat;
13.01.2013, ora 03.02, Straja, incendiu la o locuinta particulara.

Pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au fost solicitati ieri la ora 13.39 pentru a interveni la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara situata in Dumbraveni. Sositi la locul interventiei, pompierii au constatat ca ardea funinginea din interiorul cosului de fum al casei de locuit, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Pompierii au salvat casa, limitand efectele incendiului in linitele gasite. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei, provenite de la un cos de fum neizolat fata de materiale combustibile. Nu s-au inregistrat victime.
Imediat dupa miezul noptii, pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au fost solicitati la ora 00.03 pentru a interveni la un accident rutier produs pe E85, pe raza localitatii Danila. Pompierii militari s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de prima interventie si comanda si cu modulul SMURD format din o ambulanta si o o autospeciala de descarcerare. Totodata, la locul evenimentului au mai fost un echipaj de la SAJ si trei echipaje de politie. Sosisti la locul producerii accidentului, pompierii au gasit un autoturism rasturnat la aproximativ 40 metri de partea carosabila, langa masina, la aproximativ 10 metri fiind gasita o persoana cazuta la pamant ce prezenta leziuni incompatibile cu viata. Medicul de pe ambulanta SAJ nu a putut face altceva pentru victima decat sa constate decesul acesteia. Pompierii militari de la ambulanta SMURD au acordat primul ajutor medical celei de-a doua victime implicate in accident, dupa care au predat-o echipajului de la SAJ care a transportat-o la spital. Pompierii de la descarcerare au balizat zona, au deconectat bornele de la baterie, au verificat eventualele scurgeri de combustibil iar la cererea echipajelor de politie au asigurat iluminarea zonei pentru efectuarea masuratorilor necesare impuse in aceasta situatie.
La ora 03.02, pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din Straja. La locul interventiei ardeau acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 30 mp, un perete din lemn si parchetul din lemn de la mansarda pe o suprafata de aproximativ 20 mp, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic din cauza unui aparat electric de incalzire lasat sub tensiune. Nu s-au inregistrat victime.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO