Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.01.2013
(15.01.2013)

14.01.2013, ora 19.24, Humoreni, comuna Comanesti incendiu la doua gospodarii;
15.01.2013, ora 04.19, Romanesti, comuna Granicesti, incendiu la o locuinta particulara;
15.01.2013, ora 10.16, Stulpicani, salvare animal.

Ieri la ora 19.24, pompierii militari de la Garda de interventie Solca au fost anuntati printr-un apel telefonic la 112 cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuinta particulara din localitatea Humoreni, comuna Comanesti. Un echipaj de pompieri s-a deplasat cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma gasind la locul producerii evenimentului un depozit de animale cuprins de flacari. Militarii au actionat pentru lichidarea incendiului, reusind sa salveze locuinta cetateanului. In urma incendiului, au ars depozitul de furaje in suprafata de 100 mp, o magazie de lemne in suprafata de 50 mp, acoperisul casei de locuit, 4 mc de cherestea, 15 mp de parchet, si 500 kg de porumb. Cauza probabila de incendiu a fost flacara unui chibrit folosit prin actiunea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
Imediat dupa lichidarea incendiului, la ora 21.30, pompierii au fost informati ca la aproximativ 100 metri de la locul primei interventii, se afla in desfasurare un alt incendiu produs la o locuinta particulara. Prin interventia rapida a pompierilor, s-a reusit salvarea casei. Cauza probabila de incendiu a fost flacara unui chibrit folosit prin actiunea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. La aceste interventii, in sprijinul pompierilor militari au intervenit pompieri voluntari de la SVSU Arbore, Botosana, Casvana, Cacica si Todiresti, cu 5 autospeciale si 15 voluntari.
Astazi dimineata, la ora 04.19, pompierii militari de la Garda de interventie Siret au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din satul Romanesti, comuna Granicesti. La locul interventiei, pompierii au constatat ca ardea acoperisul casei cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 60 mp, planseul din lemn si bunuri dintr-o camera de locuit. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei din interiorul unui cos de fum necuratat. Nu s-au inregistrat victime.
Totodata, pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit astazi, la ora 10.16, in localitatea Stulpicani pentru a salva un caine cazut intr-o fantana de 8 metri. Pompierii au salvat viata cainelui cazut in fantana.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO