Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.01.2013
(27.01.2013)

25.01.2013, ora 14.57, DN 17, comuna Ilisesti, accident rutier;
26.01.2013, ora 09.20, DN 29A, comuna Adancata, accident rutier;
26.01.2013, ora 17.53, Gura Humorului, incendiu cos de fum;
26.01.2013, ora 19.17, Campulung Moldovenesc, incendiu cos de fum;
27.01.2013, ora 04.37, Horodnic de Sus, incendiu cos de fum.


Vineri, la ora 14.57, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Suceava au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe raza comunei Ilisesti. La sosirea modului SMURD, pompierii au constatat ca in urma coliziunii dintre doua autovehicole au rezultat doua victime. Dupa ce au acordat primul ajutor medical uneia dintre cele doua vitime, pompierii militari au transportat-o la Unitatea de primire urgente din cadrul Spitalului judetean Suceava. Cealalta victima a fost preluata de un echipaj de la Serviciul de ambulanta judetean Suceava fiind transportata la spital. Concomitent, echipajul de descarcerare a balizat zona, a deconectat bornele de la bateria de acumulatori si a verificat eventualele scurgeri de combustibil.

Un accident rutier similar s-a produs sambata la ora 09.20, pe DN 29A, pe raza comunei Adancata. In urma unei coliziuni frontale dintre doua autoturisme au rezultat doua victime. La sosirea echipajelor cele doua persoane implicate in accident acuzau dureri la torace si la membrele superioare. Dupa acordarea primului ajutor medical, victimele au fost preluate de un echipaj SMUD si de un echipaj SAJ, fiind transportate de urgenta la spital.

In acest sfarsit de saptamana, pompierii militari au intervenit pentru localizarea si lichidarea a trei incendii izbucnite la locuintele cetatenilor, toate avand drept cauza probabila de incendiu jar sau scantei provenite de la cosuri de fum necuratate sau deteriorate.

Sambata, la ora 17.53, pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa din orasul Gura Humorului. Pompierii au intervenit prompt reusind salvarea casei.

Un al doilea caz a fost la Campulung Moldovenesc la ora 19.17. Sositi la locul interventiei, pompierii au costatat ca la un bloc de locuinte ardea violent cosul de fum, cu pericol de propagare la mansarda blocului si la patru apartamente situate la etajele superioare. Incendiul a fost lichidat la timp reusindu-se extinderea flacarilor la vecinatati.
Astazi dimineata, la or 04.37, pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din comuna Horodnic de Sus. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea violent acoperisul unei anexe cu pericol de propagare la casa de locuit, la un depozit de animale si la o casa invecinata. Au ars acoperisul anexei pe o suprafata de 100 mp si planseul din lemn al anexei pe o suprafata de aproximativ 70 mp.

Din fericire, in aceste incendii, nu s-au inregistrat victime.Compartiment Informare si Relatii Publice
plt.maj.
Morosanu Dan
tel. 0747051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO