Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 10.03.2013
(10.03.2103)

Vineri, 8 martie, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Falticeni, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum al unui locuinte particulare din satul sasca Mica, comuna Cornu Luncii. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea funinginea din interiorul unui cos de fum cu posibilitatea de propagare la intreaga casa. Pompierii au reusit salvarea casei de locuit lichidand incendiul intr-un timp foarte scurt. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat.

In aceeasi zi, la ora 14.59, pompierii militari de la Detasamentul Suceava, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament din mun. Suceava. La locul interventiei, pompierii au descoperit o oala cu mancare cuprinsa de flacari, lasata nesupravegheta pe un aragaz din bucataria apartamentului. Din cauza faptului ca proprietarul apartamentului nu se afla la domiciliu, pmpierii au fost nevoiti sa patrunda in locuinta pe geamul bucatariei situate la parterul blocului. Cauza probabila de incendiu a fost flacara provenita de la un aparat de gatit lasat nesupravegheat. Nu s-au inregistrat victime.

La ora 21.06, pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un cos de fum al unui locuinte particulare din orasul Milisauti. La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea funinginea din interiorul unui cos de fum cu posibilitatea de propagare la intreaga casa. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei provenite de la un cos de fum necuratat.

Un incendiu asemanator a izbucnit sambata 9 martie, la ora 11.20, unde pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit la o casa din orasul Gura Humorului. Din cauza unui cos de fum necuratat, funinginea din interiorul acestuia a luat foc, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru ca incendiul sa nu se extinda la intreaga casa.
Sambata 9 martie, la ora 17.37, in urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detasamentul Falticeni, s-au deplasat la un apartament din municipiu pentru salvarea unui copil in varsta de 1 an si 8 luni care a ramas blocat in casa. Pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul III al unui bloc de locuinte, cu ajutorul scarii de fereastra, printr-un geam lasat intredeschis la bucatarie, dupa care au deblocat usa din interior.

Dupa miezul noptii, la ora 00.29, pompierii militari de la Garda de interventie Gura Humorului au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-una din camerele unui canton silvic, apartinand de Ocolul Silvic Gura Humorului. La sisirea echipajelor la locul interventiei, ardeau elemente de mobilier, tamplarie si aparatura electrocasnica. Interventia pompierilor a fost prompta, incendiul fiind lichidat inainte ca flacarile sa cuprinda intreaga constructie. Cauza probabila de incendiu a fost folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu.

Astazi, la ora 11.05, in urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detasamentul de pompieri Falticeni s-au deplasat cu modulul SMURD in localitatea Dolhestii Mari, pentru a acorda primul ajutor medical de urgenta unor victime implicate intr-un accident rutier. La locul evenimentului, pompierii au gasit trei victime ranite usor in urma unei coliziuni dintre doua autoturisme: P.I., 41 ani, domiciliat in comuna Cristesti, judetul Iasi, S.A., 60 de ani si S.V., 59 de ani, din Bacau. Dupa acordarea primului ajutor medical de urgenta, P.I. a fost transportat la spital de catre ambulanta SMURD, iar celelalte doua de catre ambulante de la Serviciul de Ambulanta Judetean.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO