Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.03.2013
(15.03.2013)

Pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit ieri, la ora 18.57 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o baraca din lemn, situata in Scheia. La locul interventiei, pompierii militari au constatat ca flacarile s-au extins si la o alta baraca construita din panouri tip sandwich din PVC pozitionata in imediata apropiere, cu pericol de propagare la o casa aflata in constructie. In urma incendiului, un barbat in varsta de 35 de ani a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare. Pompierii de la modulul SMURD i-au acordat primul ajutor medical, victima refuzand transportul la spital.
Au ars cele doua baraci pe o suprafata totala de 16 mp. Cauza probabila de incendiu a fost flacara provenita de la un aparat de incalzire lasat nesupravegheat.

Aseara, la ora 20.08, pompierii militari de la Detasamentul Falticeni au fost anuntati prin SNAU 112 despre izbucnirea unui incendiu produs la o cabana din localitatea Rasca. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul se manifesta violent la intreaga cabana construita din lemn pe o suprafata de 30 mp, fara pericol de propagare. In momentul izbucnirii incendiului, in cabana nu se aflau persoane. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic provenit de la un mijloc de incalzire amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

Astazi dimineata, la ora 02.46, pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei gospodarii din localitatea Falcau. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperisul unei case tip duplex, la o magazie de lemne si la trei depozite de furaje, cu pericol de propagare la alte gospodarii invecinate. Pompierii au reusit stoparea flacarilor in conditiile in care vantul se manifesta cu putere. Dupa cinci ore de lupta cu flacarile, pompierii au reusit lichidarea incendiului. Din fericire nu s-au inregistrat victime. In sprijinul militarilor de la Vicovu de Sus au venit si doua echipaje de pompieri militari de la Detasamentul Radauti, un echipaj de pompieri voluntari de la Brodina si un echipaj de pompieri voluntari de la Straja.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 80 mp, magazia de lemne pe o suprafata de 60 mp, doua depozite de animale pe o suprafata totala de 60 mp fiecare si o sura pe o suprafata de 30 mp. Cauza probabila de incendiu este in curs de stabilire.
Astazi dimineata in jurul orei 6.00, in urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detasamentul Radauti s-au deplasat cu modulul SMURD pentru a acorda primul ajutor medical de urgenta unor victime rezultate in urma unui accident rutier produs pe DN 17A, in apropiere de Marginea. La locul accidentului, pompierii au gasit o tanara femeie decedata, care se afla inafara unui autoturism implicat in accident produs prin coliziunea cu o caruta. In interiorul autoturismului se afla conducatorul auto ce acuza dureri la nivelul capului, avand o plaga la urechea dreapta. Dupa acordarea primului ajutor medical, pompierii au transportat ranitul la spital.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO