Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 18.03.2013
(18.03.2013)

Pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit in aceasta noapte, la ora 00.49 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o bucatarie de vara din localitatea Parhauti. La sosirea echipajelor la locul incendiului, ardea bucataria pe o suprafata totala de aproximativ 25 mp, cu pericol de propagare la o casa de locuit si la anexe. Cauza probabila de incendiu a fost scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect sau neizolat corespunzator. Nu s-au inregistrat victime.

Dimineata, la ora 03.22, pompierii militari de la Detasamentul Falticeni au fost anuntati prin SNAU 112 despre izbucnirea unui incendiu produs la o locuinta particulara din localitatea Dumbravita, comuna Valea Moldovei. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul se manifesta violent la acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 120 mp si la doua camere pe o suprafata de aproximativ 50 mp, cu posibilitatea de propagare la o gospodarie invecinata. In interiorul casei, pompierii militari au gasit un barbat carbonizat, C. Ion, in varsta de 74 de ani, acesta fiind proprietarul casei. Cauza probabila de incendiu a fost efect termic provenit de la un mijloc de incalzire amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.
La ora 12.22, Detasamentul Suceava, in urma unui apel la SNAU 112, s-a deplasat pe strada Victoriei din municipiul Suceava, pentru a monitoriza scurgerile de gaze de la o conducta defecta ce alimenta reteaua de alimentare cu gaz metan a unui bloc de locuinte. La fata locului, pompierii au constatat ca printr-o fisura a conductei care emana gaz metan in atmosfera. Pompierii au balizat zona pentru a interzice accesul populatiei in zona, iar echipajul de pe autospeciala de Cercetare Chimica Biologica Radiologica si Nucleara au masurat parametri aerului din interiorul blocului si din imediata vecinatate a conductei avariate. In urma masurilor luate de pompierii militari s-a reusit evitarea unei catastrofe ce putea pune in pericol viata si siguranta cetatenilor din zona.
Blindarea conductei s-a facut de catre specialistii E-ON GAZ.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO