Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.03.2013-1
(23.03.2013)

In ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, au intervenit in mai multe misiuni de recuperare peroane blocate pe drumurile din judet din cauza conditiilor meteo si la interventii de stingere a incendiilor produse la locuintele cetatenilor.
Ieri, la ora 15.06, pompierii militari de la modulul SMURD din cadrul Detasamentului Suceava au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unor victime implicate intr-un accident rutier produs pe raza localitatii Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor la locul interventiei, pompierii au descoperit trei victime, una dintre ele fiind incarcerata in interiorul unui autoturism. Dupa acordarea primului ajutor medical de urgenta, victimele au fost transportate la spital de catre ambulante de la Serviciul de Ambulanta Judetean. La locul accidentului, militarii au balizat zona, au deconectat bornele de la acumulatori si au verificat eventualele scurgeri de combustibili.
La ora 18.12, pompierii de la Detasamentul Falticeni au intervenit la deblocarea unei strazi din municipiul Falticeni (strada Dogarilor), unde, din cauza vantului puternic, un stalp de iluminat public, din lemn, prezenta pericol de prabusire peste trecatori si autoturisme. Pompierii au intervenit cu un motofierastrau, eliminand pericolul.
Pompierii militari au intervenit la localizarea si lichidarea a sapte incendii la locuinte particulare situate pe raza judetului: Falticeni, strada Sucevei, ora 14.00, Siret, strada 1 Decembrie, ora 14.40, Radauti, strada Horodnicului, ora 17.11, Baia, ora 18.03, Patrauti, ora 19,29, Suceava, cartierul Itcani, ora 20.06, Vicovu de Jos, ora 20.06. Toate aceste au fost produse la cosuri de fum de la locuinte particulare. In toate situatiile, cauza de incendiu a fost jar sau scantei produse din cauza cosurilor de fum necuratate. Nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale importante.
Aseara, la ora 22.10, in urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detasamentul Radauti au intervenit pentru salvarea unor persoane surprinse de viscol pe DN2H, intre localitatile Radauti si Galanesti.
La locul interventiei erau surprinse de nameti, pe un vant foarte puternic si cu vizibilitate sub 50 de metri, 30 de autoturisme cu 50 de pasageri si o ambulanta ce transporta o femeie insarcinata la Spitalul Radauti.
Interventia militarilor a facut posibil ca oamenii sa ajunga la Radauti.
Aseara, in jurul orei 22.00 pompierii militari radauteni au intervenit pentru salvarea unor persoane, surprinse de viscol pe DN2, intre localitatile Radauti si Galanesti.
La locul interventiei erau surprinse de nameti, pe un vant foarte puternic si cu vizibilitate sub 50 de metri, 30 de autoturisme cu 50 de pasageri si o ambulanta, ce transporta o femeie insarcinata la Spitalul din Radauti.
Interventia prompta a militarilor a facut ca oamenii sa ajunga in deplina siguranta la cea mai apropiata localitate.
Misiunile de monitorizare executate de cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava s-au derulat sub comanda inspectorului sef, fiind salvate patru persoane, care, din cauza drumului inzapezit, se deplasau, pe jos, de la locul de munca spre domiciliu. Ofiterul, aflat in teren, a preluat imediat cazul, transportandu-le la Caminul cultural din Granicesti, unde au primit adapost si bauturi calde.
In timpul aceleiasi misiuni, un barbat ucrainean a fost recuperat si transportat la Granicesti.
La miezul noptii, pompierii militari de la Detasamentul Vatra Dornei s-au deplasat in localitatea Neagra Sarului pentru deblocarea unei persoane in varsta, cu dizabilitati, ce se afla intr-un apartament. La locul interventiei, pompierii au reusit sa patrunda in apartament coborand in rapel dintr-un balcon situat la un etaj superior, dupa care au deschis usa metalica, prin interior.
In cursul zilei de astazi, pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit pentru indepartarea pericolelor cauzate de arbori ce prezentau pericol de prabusire peste trecatori si autoturisme si pentru indepartarea unor elemente de constructie de pe un bloc de locuinte din municipiu. La aceste interventii militarii au intervenit cu o autospeciala de descarcerare grea, o autoscara mecanica si cu motofierastraie. Nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale. VIDEO, VIDEO, FOTO
Astazi la ora 14.30, in urma unui apel la SNAU 112, modulul SMURD al Detasamentului Suceava s-a deplasat in municipiu, pe strada Marasesti la un apartament in care locuia o batrana care nu dadea nici un semn de viata de doua zile. Pompierii au patruns in apartament prin fortarea usii de la intrarea in apartament unde au gasit batrana decedata. VIDEO

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO