Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.03.2013
(31.03.2013)

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava au intervenit pentru indepartarea turturilor de gheata formati la acoperisuri, care puneau in pericol trecatorii si masinile parcate in zona, in localitatile Radauti (doua interventii), Suceava (doua interventii) si Falticeni.
In acest week-end, pompierii militari au intervenit pentru localizarea si lichidarea a patru incendii cauzate de intretinerea necorespunzatoare a cosurilor de fum.
In data de 28 martie, la ora 22.21, pompierii de la Detasamentul Falticeni au lichidat un incendiu izbucnit la o locuinta particulara situata in Radaseni. La locul interventiei ardea cosul de fum cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Incendiul a fost localizat si lichidat, pagubele fiind minime. Cauza probabila de incendiu a fost jar sau scantei din cauza cosului de fum necuratat. Nu s-au inregistrat victime.
Astfel de incendii s-au produs si in municipiul Suceava, Cumparatura si Costana, avand drept cauza probabila jar sau scantei provenite de la cosurile de fum intretinute necorespunzator. La aceste interventii au participat pompierii militari de la Detasamentul Suceava, care prin actiunile lor au reusit salvarea caselor de locuit afectate de incendii.
Pe 28 martie. La ora 13.12, in urma unui apel la SNAU 112, pompierii militari de la Detasamentul Suceava s-au deplasat pe Calea Unirii din municipiul Suceava pentru a indeparta unele elemente de fibra de sticla, care, din cauza vantului puternic s-au desprins de pe un panou publicitar, punand in pericol siguranta pietonilor care treceau prin zona respectiva.
In dimineata zilei de sambata, la ora 09.55, pompierii de la Detasamentul Suceava s-au deplasat cu modulul SMURD pentru a acorda primul ajutor medical de urgenta unor victime implicate intr-un accident rutier produs pe Calea Unirii din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor la locul producerii accidentului, militarii au gasit trei victime, pentru una dintre ele fiind nevoie de interventia echipajului de la Descarcerare. Intr-un autoturism implicat in accident era un barbat in varsta de 25 de ani, D. Andrei ce se afla incarcerat in autoturism. Militarii au extras victima din autoturism dupa care au predat-o unui echipaj de ambulanta de la SAJ. A doua victima implicata in accident, o femeie de 41 de ani, M. Elena, a suferit un politraumatism, fiind preluata de alt echipaj de la SAJ. Pentru a treia victima, o fetita in varsta de 11 ani nu a fost nevoie de interventia paramedicilor de la ambulanta deoarece nu a suferit leziuni.
Pompierii militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-un apartament situat pe strada Silvicultorului din municipiu. La locul interventiei ardeau materiale textile si elemente de tamplarie din interiorul unei camere, cu pericol de propagare la apartamentele invecinate. Cauza probabila de incendiu a fost efect termit din cauza amplasarii necorespunzatoare a unei surse de incalzire fata de materiale combustibile. Nu s-au inregistrat victime.
In data de 31 martie, la ora 01.00, pompierii militari de la Detasamentul Falticeni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din comuna Rasca. La sosirea echipajelor la locul incendiului, ardea adapostul de animale cu pericol de propagare la casa de locuit. A ars adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 12 mp, cauza probabila de incendiu fiind flacara provenita din folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu. Nu s-au inregistrat victime.
Astazi dimineata, la ora 07.45, pompierii militari de la Detasamentul Radauti s-au deplasat in Horodnicu de Sus pentru a lichida un incendiu izbucnit la un depozit de furaje cu pericol de propagare la trei case de locuit. Au ars acoperisul depozitului pe o suprafata de 50 mp, 150 de baloti de paie si 8 tone de fan. Interventia a durat aproximativ patru ore, fiind dificila din cauza cantitatilor mari de materiale combustibile ce trebuiau scoase din zona de ardere. Pompierii au salvat casele cetatenilor, cauza probabila de incendiu fiind scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect. Nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO