Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.04.2013
(08.04.2013)

BULETIN INFORMATIV
08.04.2013, ora 13.33, sat Probota, oras Dolhasca - incendiu la halta CFR;

Pompierii militari de la Detasamentul Falticeni au intervenit azi, incepand cu ora 13.33, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la halta CFR din satul Probota, orasul Dolhasca. Militarii s-au deplasat spre locul interventiei cu doua autospeciale, dar drumul impracticabil i-a obligat ca ultimul kilometru sa il parcurga pe jos, pana la locul evenimentului. La fata locului au constatat faptul ca ardea interiorul, planseul si acoperisul cladirii, pe o suprafata de aproximativ 80 mp., cu pericol de propagare la trei anexe invecinate. Cu ajutorul unei motopompe alimentate dintr-o fantana, iar mai apoi aducand apa de la un kilometru, militarii au reusit lichidarea incendiului, fara ca acesta sa se extinda.
Interventia a fost ingreunata si de faptul ca imobilul se afla foarte aproape de liniile de inalta tensiune ale caii ferate (aprox. 5 m), punand astfel in pericol viata militarilor. Din pacate, o tanara de 17 ani a suferit arsuri de gradul I si II pe aproximativ 10 % din suprafata corpului, fiind transportata la spital de echipajul SMURD pentru acordarea de ingrijiri medicale. O alta persoana, in varsta de 16 ani, care prezenta plagi superficiale, a fost toaletata la fata locului de catre echipajul SMURD, nu a necesitat transportul la spital
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scaparile de lichide combustibile folosite in incercarea de aprinde focul.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO