Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.04.2013
(13.04.2013)

BULETIN INFORMATIV
12.04.2013, ora 16.31 - localitatea Liteni, recuperare cadavru;
12.04.2013, ora 18.37 - localitatea Sf. Ilie, accident rutier;
12.04.2013, ora 20.21 – DN 2H, accident rutier;
13.04.2013, ora 13.22 – localitatea Vicovu de Jos, recuperare cadavru;
13.04.2013, ora 13.31 – DJ 178 A, accident rutier.


Vineri la ora 06.48, pompierii militari de la Detasamentul Suceava s-au deplasat cu modulul SMURD, 1 autocamion si o barca pneumatica in zona localitatii Liteni, unde un autoturism care incerca sa treaca prin apa a fost luat de curenti. La fata locului s-a constatat faptul ca la aproximativ 15 metri de mal se afla rasturnat un autoturism de teren, iar conducatorul auto, un barbat in varsta de 34 de ani, se afla prins sub masina. Cu ajutorul unui scafandru si a barcii pneumatice, militarii au stabilizat masina, dupa care au reusit sa scoata victima, care din pacate era decedata. Misiunea s-a incheiat in jurul orei 21.00.
In aceeasi zi, la ora 18.37, tot Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina la un accident rutier produs pe raza localitatii Sf. Ilie. La sosirea militarilor la locul accidentului, un tractor era rasturnat pe marginea drumului, o persoana fiind incarcerata in interiorul cabinei. Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei de descarcerari grele, militarii au reusit sa scoata victima, care a fost predata unui echipaj al SAJ.
Tot vineri, la ora 20.21, un apel pe 112 anunta un grav accident de circulatie produs pe DN 2H, in zona localitatii Marginea. Militarii de la Detasamentul Radauti s-au deplasat la locul evenimentului cu modulul SMURD si au constatat faptul ca in evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme, o persoana fiind incarcerata si alte trei fiind ranite. Militarii au trecut la descarcerarea victimei, iar echipajul SMURD impreuna cu echipajele SAJ au trecut la acordarea primului ajutor medical persoanelor ranite. Din pacate, una dintre victime a decedat la locul evenimentului, celelalte trei fiind transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.
Sambata, la ora 13.22, militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus au fost solicitati sa intervina pentru recuperarea unui cadavru dintr-o fantana, in localitatea Vicovu de Jos. Ajunsi la locul interventiei, militarii au constatat faptul ca intr-o fantana de aproximativ 15 m adancime era cadavrul unui barbat. Cu ajutorul echipamentelor din dotare, pompierii au reusit dupa aproximativ o ora sa scoata trupul neinsufletit, acesta fiind al unui barbat in varsta de 68 de ani.
Cateva minute mai tarziu, la ora 13.31, pompierii Detasamentului Suceava au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe DJ 178 A, intre localitatile Mihoveni si Scheia. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu modulul SMURD si au gasit un autoturism care s-a lovit de un cap de pod si s-a rasturnat, iar cele doua persoane care se aflau in masina in momentul accidentului erau inafara acesteia, cu rani grave. O ambulanta a SAJ si ambulanta SMURD au preluat cele doua victime si le-au transportat la Spitalul Judetean Suceava, pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO