Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat - Etapa zona - 02.07.2013
(02.07.2013)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava, a organizat Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat - Etapa zona, ce s-a desfasurat in zilele de 1 si 2 iunie a.c., in parcarea centrului comercial Iulius Mall.
Concursul a reunit echipaje de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din judetele Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui si Suceava. Militarii au fost supusi, pe parcursul celor doua zile, la probele - Descarcerarea din vehicule si Acordarea primului ajutor calificat - prin care si-au testat deprinderile practice prin abordarea unor scenarii diferite de accidente.
Intrecerea are scopul de a imbunatati pregatirea in domeniul descarcerarii si acordarii primului ajutor calificat, dar si de a identifica si de a face schimb de bune practici in privinta strategiilor de reducere a numarului de victime in urma accidentelor rutiere.
Dupa prima zi de concurs, in care au participat cele 12 echipaje (sase la proba de descarcerare si sase la acordarea primului ajutor calificat), s-au calificat pentru a doua zi urmatoarele echipe: la proba Descarcerarea din vehicule - I.S.U.J. Suceava, I.S.U.J. Neamt si I.S.U.J. Vaslui; la proba Acordarea primului ajutor calificat - I.S.U.J Suceava, I.S.U.J. Iasi si I.S.U.J. Neamt.
A doua zi, dupa efectuarea probelor descrise in scenariile trimise in plicuri sigilate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, mult mai complexe si mai dificile decāt in ziua anterioara, clasamentul final a fost urmatorul: la proba Descarcerarea din vehicule, Locul III - I.S.U.J. Neamt, Locul II - I.S.U.J. Vaslui si Locul I - I.S.U.J. Suceava.
La proba Acordarea primului ajutor calificat, Locul III - I.S.U.J. Neamt, Locul II - I.S.U.J. Iasi si Locul I - I.S.U.J. Suceava.
Astfel, ambele echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava s-au calificat la Etapa nationala, ce va avea loc la Tārgu Mures, in luna septembrie a anului curent.
Felicitam toate echipele concurente, uram succes colegilor nostri la etapa urmatoare si multumim tututor celor care s-au implicat in buna desfasurare a competitiei.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO