Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 10.08.2013
(10.08.2013)

Incendiu la fond forestier

Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Detasamentele de pompieri Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Suceava si Falticeni, intervin, cu un efectiv de 75 de militari, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de padure, izbucnit in cursul zilei de ieri, in comuna Cirlibaba, zona Valea Tibaului, Masivul Muncei Lovrinzi. Terenul este proprietate particulara, apartine lui Lupu H. si este administrat de Ocolul Silvic Privat Alpina Borsa, din judetul Maramures.
Pompierii suceveni sunt ajutati de 10 colegi, cinci de la Statia Viseul de Sus si cinci de la Garda de interventie Borsa, subunitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gheorghe Pop de Basesti al judetului Maramures.
Fortele implicate efectueaza un sant perimetral de protectie, indeparteaza elementele combustibile din perimetrul de ardere si racesc zona cu ajutorul vermorelelor.
Incendiul a afectat resturi de exploatare forestiera, doboraturi si vegetatie uscata de pe o suprafata de aproximativ cinci hectare.
La ora transmiterii comunicatului incendiul este localizat si se lucreaza pentru lichidarea lui.
Tot astazi, doua echipaje specializate pentru interventii la incendiile de padure ale I.S.U. Bucovina Suceava, cu tehnica adecvata, s-au deplasat pentru a sprijini pompierii militari de la I.S.U. Gheorghe Pop de Basesti Maramures in actiunea de stingere a focului izbucnit la fondul forestier din localitatea Borsa, Varful Toroioaga, care a afectat aproximativ 200 de hectare.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO