Arhiva Comunicate
COMUNICAT

ANIVERSARE - 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din Romania
(11.09.2013)

In fiecare an, la 13 septembrie, este sarbatorita Ziua Pompierilor din Romania, care marcheaza data bataliei dusa de pompierii militari in Dealul Spirii. Anul acesta se implinesc 165 de ani de la lupta in care pompierii militari au infruntat trupele otomane intrate in Bucuresti ca sa inabuse Revolutia de la 1848. In timpul luptei cu fortele inamice covarsitoare ca numar, pompierii si-au dovedit curajul si spiritul de sacrificiu.
De atunci, in nenumarate randuri, pompierii militari au demonstrat ca sunt mereu la datorie, gata sa-si salveze semenii aflati la nevoie si sa-si apere tara cu arma in mana. Misiunile pompierilor s-au extins si cuprind o arie ce se intinde de la apararea vietii cetatenilor, a bunurilor acestora, a mediului inconjurator pana la inlaturarea efectelor inundatiilor, a accidentelor si a altor tipuri de calamitati.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovin” al judetului Suceava marcheaza Ziua Pompierilor din Romania cu o serie de actiuni ce vor debuta vineri, 13 septembrie, de la ora 10.00, in Piata Tricolorului, din apropierea Palatului Administrativ Suceava.
Publicul va putea urmari defilarea trupelor inspectoratului si a tehnicii de lupta folosita la interventiile in situatii de urgenta. Aceste evenimente vor fi precedate de un ceremonial religios de cinstire a memoriei eroilor pompieri, avansari in grad si acordarea unor diplome. Printre actiunile pe care pompierii suceveni le vor mai prezenta se numara un exercitiu de descarcerare a unor persoane in urma unui accident rutier si stingerea unui incendiu.
Seara, in jurul orei 21:00, se va desfasura Ceremonia de Retragere cu Torte.
De asemenea, sediile tuturor subunitatilor din judet, inclusiv cea din municipiul Suceava, isi vor deschide portile pentru toti vizitatorii, carora le vor fi prezentate echipamentele si tehnica de lupta a pompierilor salvatori.
.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO