Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Interventii ale pompierilor militari
(24.11.2013)

Sambata, 23.11.2013:

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu (anuntat prin 112 la ora 0:46) izbucnit la locuinta Margaretei J., din satul Neagra Sarului, comuna Saru Dornei.
La sosirea pompierilor, ardea peretele despartitor dintre bucatarie si dormitor, existand pericolul de propagare la intreaga constructie (casa din lemn, acoperita cu sindrila, construita pe o suprafata de aproximativ 70 mp).
Au ars trei metri patrati din perete si s-au degradat alti 10 metri patrati. A fost afectat si tavanul, pe aproximativ doi metri patrati.
Cel mai probabil, incendiul, care a fost lichidat la ora 2:10, a izbucnit prin efect termic din cauza unei sobe cu acumulare de caldura, supraincalzita.
Nu s-au inregistrat victime iar militarii au salvat restul casei de locut.

Garda de interventie Gura Humorului, cu doua autospeciale, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Viorel B., din satul Negrileasa, comuna Stulpicani.
Incendiul a fost anuntat prin 112 la ora 0:48 si a fost lichidat la ora 3:20.
Au ars doua depozite de furaje, construite din lemn si acoperite cu tabla, pe o suprafata de aproximativ 65 metri patrati. Flacarile au afectat si circa cinci tone de fan.
Cel mai probabil, cauza izbucnirii flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Nu s-au inregistrat victime.
La ora 18:26, pompierii humoreni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa, au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cladire situata pe strada Bucovat, din comuna Paltinoasa.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul centralei termice, existand pericolul de propagare la intreaga cladire (P+1).
Pe timpul interventiei echipajul pompierilor SMURD a acordat primul ajutor medical unor persoane. Marcel M. (38 ani) a avut o plaga taiata la degetul mare de la mana dreapta, iar Nicu Cristian M. (22 ani) si Roland S. (48 ani) au fost intoxicati cu monoxid de carbon. Ultimul dintre ei a fost transportat la spitalul din Gura Humorului pentru investigatii suplimentare.
A ars acoperisul centralei termice pe o suprafata de 30 metri patrati. S-a degradat fatada cladirii, pe 20 metri patrati, si invelitoarea acoperisului, din tabla, pe 30 de metri patrati.
Incendiul a fost lichidat la ora 22 si a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Pompierii su salvat din calea flacarilor restul cladirii.

Tot ieri, in jurul orei 19:30, a avut loc un accident rutier pe raza orasului Salcea, DJ 290A (drumul spre aeroport). Un autoturism a iesit in afara partii carosabile si s-a izbit de un pom.
Detasamentul de pompieri Suceava a trimis la fata locului ambulantele SMURD B2 si TIM, alaturi de echipajul de descarcerare.
In urma coliziunii, cei cinci ocupanti ai masinii au fost raniti, iar doi dintre acestia au avut nevoie de echipajul de descarcerare pentru a putea fi extrasi dintre fiarele contorsionate.
Pompierii au luat masurile specifice in cazul accidentelor - au balizat zona, au verificat eventuale scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. Concomitent, au creat accesul rapid catre victimele incarcerate si au acordat primul ajutor medical ranitilor.
Ancuta B. (18 ani), Maria Cristina L. (18 ani), Razvan B. (18 ani), Flavius C. (19 ani) si Patricia C. (18 ani) au fost transportati cu ambulantele SMURD si SAJ la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean pentru investigatii amanuntite si tratament de specialitate.

Duminica, 24.11.2013:

Garda de interventie Gura Humorului a mai fost solicitata sa intervina la un incendiu izbucnit in orasul Frasin, la gospodaria Rodicai M.
Incendiul, anuntat pe 112 la ora 0:13, a izbucnit la un fanar, construit din lemn si acoperit cu tabla si tigla, care a ars pe o suprafata de aproximativ 60 de metri patrati. Au fost distruse de foc si circa sapte tone de fan.
Ca si in cazul interventiei pompierilor humoreni de la Negrileasa, cel mai probabil, cauza izbucnirii flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar focul, care a fost lichidat la ora 2:05, nu s-a propagat la vecinatati.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO