Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.11.2013
(25.11.2013)

Incendiu in localitatea Clit, comuna Arbore
(25.11.2013, ora anuntarii la 112 - 0:38)

Garda de interventie Solca si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Arbore si Cajvana, cu cinci autospeciale de stins si trei utilaje cu incarcatoare frontale, au actionat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, in satul Clit, comuna Arbore. Cladirea apartine primariei comunale, iar spatiul este inchiriat de catre Liviu P.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul cladirii si o sira formata din baloti de fan, existand pericolul de propagare la un adapost de animale si alte bunuri depozitate in apropiere.
Flacarile au fost localizate in timp scurt insa, din cauza cantitatii foarte mari de fan, care trebuie rascolit pentru a nu reizbucni focul, interventia de stingere a incendiului s-a intins pe o perioada de mai multe ore. La ora transmiterii acestei informari pompierii militari alaturi de cei voluntari continua eforturile in vederea lichidarii ultimelor focare.
Au ars aproximativ 910 metri patrati din acoperisul constructiei (pe structura de beton si invelitoare din azbociment, in suprafata totala de 1.400 metri patrati), 150 de baloti de paie (aproximativ 60 de tone de fan) si circa o tona de porumb. S-au degradat alti 150 de baloti de paie.
Cel mai probabil, cauza izbucnirii flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
In ciuda violentei cu care s-a manifestat incendiul, pompierii au salvat adapostul de animale, restul depozitului de furaje, aproximativ 10 tone de fan, 15 tone de stiuleti de porumb, un banzic (utilaj pentru debitat lemn), o vola si alte bunuri.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(25.11.2013, ora anuntarii la 112 - 1:17)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism (conducator auto: Leonard C.), pe strada Nicolae Labis, din municipiul Suceava. Incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere.
La sosirea pompierilor, ardea autoturismul in totalitate, fara pericol de propagare la vecinatati.
Focul a fost lichidat la ora 1:45.
Cauza probabila de producere a incendiului este scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO