Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 1.12.2013
(1.12.2013)

Incendiu in localitatea Dumbraveni, comuna Rasca
(29.11.2013, ora anuntarii la 112 - 14:50)

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Rasca si Bogdanesti, au intervenit, cu cinci autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai B., din satul Dumbraveni, comuna Rasca.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul casei, acoperisul bucatariei si anexele gospodaresti, toate - constructii din lemn, acoperite cu sindrila si placi de azbociment, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 90 metri patrati, acoperisul bucatariei, pe 80 metri patrati, depozitul de furaje, pe 70 metri patrati, adapostul de animale, pe 90 metri patrati, o magazie, pe 20 metri patrati, si circa 26 tone de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:30.
Cel mai probabil, flacarile au izbucnit prin efect termic din cauza cosului de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat o casa si o anexa.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in orasul Gura Humorului
(30.11.2013, ora anuntarii la 112 - 10:49)

Garda de interventie Gura Humorului a intervenit, cu o autospeciala, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism ce apartine lui Gheorghe B., din Gura Humorului.
La sosirea pompierilor, autoturismul se afla in curtea gospodariei si ardea violent. Exista pericolul de propagare la casa si la anexele gospodaresti.
Autoturismul a ars in totalitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:45.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Militarii au salvat casa si anexele gospodariei.
Nu s-au inregistrat victime.

Incendiu in municipiul Falticeni
(30.11.2013, ora anuntarii la 112 - 17:55)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile L., din municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul adapostului de animale si mai multi baloti de fan, existand pericolul de propagare la stogurile de fan aflate in imediata apropiere.
Au ars acoperisul adapostului de animale, construit din lemn, cu invelitoare din scandura, pe o suprafata de 100 metri patrati, si circa 40 baloti de fan. S-au degradat un generator electric si un tocator de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:35
Flacarile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor provenite din toba de esapament a generatorului, care au aprins furajele aflate in apropiere.
Pompierii au salvat 11 animale, restul constructiei adapostului de animale si patru stoguri de fan.
Nu s-au inregistrat victime.

Incendiu in comuna Vama
(30.11.2013, ora anuntarii la 112 - 18:46)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit, cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Dorinei A., din comuna Vama.
La sosirea militarilor, focul se manifesta in interiorul dormitorului, pe aproximativ sase metri patrati, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexele gospodaresti.
Proprietara, in varsta de 65 de ani, a suferit o intoxicatie cu fum si, dupa ce i-au acordat primul ajutor medical, pompierii SMURD au transportat-o la spital pentru investigatii suplimentare.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:50.
Cel mai probabil, flacarile s-au aprins de la o lumanare lasata aprinsa si nesupravegheata.
Pompierii au salvat locuinta si anexele gospodariei.

Accident rutier pe raza municipiului Radauti
(30.11.2013, ora anuntarii la 112 - 20:05)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu modulul SMURD in urma unui accident rutier produs pe raza municipiului Radauti, strada Volovatului.
La sosirea echipajelor, s-a gasit un autoturism de teren care intrase in coliziune frontala cu un arbore, iar in interior se afla o persoana incarcerata.
Militarii au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri si au asigurat accesul rapid catre victima, Gheorghe C., in varsta de 57 de ani.
Dupa ce a fost extras dintre fiarele contorsionate ale masinii, ranitul a fost predat unui echipaj SAJ care l-a transportat la spital pentru investigatii amanuntite si tratament de specialitate.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO