Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 03.12.2013
(03.12.2013)

Interventii ale pompierilor militari in ultimele 24 de ore
In ultimele 24 de ore pompierii militari suceveni au executat nu mai putin de 20 de misiuni pe linia situatiilor de urgenta.
Vorbim despre 12 interventii pe linie medicala, cinci incendii, doua accidente rutiere si o misiune la Asezamantul „Sfintii Ierarhi Leontie si Teodosie”, ce apartine Manastirii Bogdana. Aici, militarii de la Detasamentul de pompieri Radauti, au fixat geamurile si au consolidat elementele de acoperis de la turla bisericii, care prezentau pericol de cadere, acestea fiind desprinse in urma vantului puternic care a batut pe parcursul zilei de ieri.
Din cele cinci incendii inregistrate in ultimele 24 de ore, trei au avut cauze specifice sezonului rece. Cel mai puternic s-a produs in comuna Saru Dornei, unde o locuinta, cu amprenta la sol pe o suprafata de 250 metri patrati, compusa din parter, etaj si mansarda, a fost la un pas sa fie mistuita de flacari.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Au ars aproximativ 50 de metri patrati din astereala acoperisului si 30 de metri patrati din interiorul mansardei. Din fericire, prin interventia pompierilor de la Detasamentul Vatra Dornei, a fost salvata casa proprietarului, precum si anexele gospodaresti. Un lucru imbucurator a fost faptul ca nu s-au inregistrat victime din randul populatiei.
Cele doua accidente rutiere s-au produs, unul - pe raza orasului Vicovu de Sus, si al doilea - pe raza satului Rosiori, comuna Vadu Moldovei.
La primul accident, care a fost semnalat putin inainte de miezul noptii, un tanar de 21 de ani a ramas incarcerat, dupa ce s-a rasturnat cu masina in afara partii carosabile. Barbatul a fost extras dintre fiarele contorsionate ale masinii de catre pompierii militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor medical, tanarul a fost transportat la spital pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Al doilea accident a fost anuntat in aceasta dimineata, la ora 6:30. Au fost implicate trei autovehicule, dintre care, un autotren cu remorca si doua autoturisme.
Autotrenul, care s-a rasturnat in afara partii carosabile, era incarcat cu ambalaje de carton.
Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD. Au luat masurile specifice in astfel de cazuri, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile si au deconectat bornele de la acumulatori. Concomitent, au acordat primul ajutor victimelor implicate in accident.
Soferul de pe autotren si cel al unui autoturism au suferit rani usoare, iar trei femei din cel de-al doilea autoturism, in care se aflau in total cinci ocupanti, au suferit atacuri de panica. Dupa acordarea primului ajutor medical, toate persoanele implicate in eveniment au refuzat transportul la spital.
Pe timpul exercitarii misiunii pompierilor, circulatia s-a desfasurat pe un singur sens.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO