Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Retrospectiva 24-29.12.2013
(29.12.2013)

Incepand din dimineata Ajunului (24 dec.) si pana astazi dimineata (29 dec.), militarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit in 77 de misiuni specifice.
Dintre acestea, 45 au fost interventii ale pompierilor paramedici SMURD (cinci dintre interventiile SMURD au fost in cazul unor accidente rutiere) si 18 au fost misiuni de localizare si lichidare a flacarilor. Restul au fost interventii in diferite situatii de urgenta (deblocari de usa, indepartarea unor elemente de constructie cu pericol de prabusire, asigurari de masuri P.S.I. si altele).

Cele mai puternice incendii au avut loc in Ajun si in ziua de Craciun.
Astfel, marti (24 decembrie a.c.), militarii Detasamentului de pompieri Suceava au intervenit in cazul a doua incendii, in comuna Darmanesti si in satul Corni, orasul Liteni.
In prima locatie, la Darmanesti, au ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de 90 mp, si acoperisul unei anexe, pe 60 mp.
In a doua locatie, la Corni, au ars acoperisul anexelor, pe 60 mp, o sura, pe 20 mp, si aproximativ cinci tone de furaje.
Cel mai probabil, ambele incendii au avut drept cauza - scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, respectiv amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat locuintele si restul anexelor gospodaresti amenintate de flacari, precum si mai multe bunuri materiale.

Miercuri, 25 decembrie a.c., in jurul orei 16:50, Garda de interventie Gura Humorului si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii, apartinand Zenoviei C. si lui Nicolae G., din satul Capu Codrului, comuna Paltinoasa.
Primului proprietar i-au ars casa de locuit, pe o suprafata de 80 mp, bucataria de vara, pe 12 mp si magazia de lemne, pe 10 mp. Celui de-al doilea proprietar i-a ars acoperisul casei, pe 60 mp, iar tavanul s-a degradat, pe 30 mp.
Flacarile au fost lichidate la ora 21:00.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jar sau scantei provenite din cosul de fum deteriorat.

Din fericire, in niciunul dintre sinistre nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO