Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Interventii ale pompierilor militari - 06.01.2014
(06.01.2014)

In primele sase zile ale anului 2014, militarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit in 93 de misiuni specifice. Dintre acestea, 55 au fost interventii de acordare a primului ajutor medical ale pompierilor paramedici SMURD, 13 localizari si lichidari de incendii, cinci misiuni in cazul unor accidente rutiere si alte interventii pe linia situatiilor de urgenta (asanare pirotehnica, monitorizare si acordare asistenta tehnica de specialitate, asigurari ale masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si altele).

In prima zi a noului an, militarii Detasamentului de pompieri Suceava au inregistrat primul incendiu deosebit.
La ora 21:27, Dispeceratul I.S.U. a fost anuntat prin 112, despre faptul ca intr-un apartament situat la etajul I al unui bloc de locuinte de pe str. Zorilor, din municipiul Suceava, a izbucnit un incendiu care arde cu flacara deschisa.
La fata locului s-au deplasat doua echipaje de pompieri. Aici, ardeau bunurile dintr-o camera, existand pericolul de propagare a flacarilor la intregul apartament. Fumul degajat inundase locuinta dar si casa scarii.
Echipajele pompierilor au trecut la localizarea si lichidarea focului. Concomitent, au ventilat casa scarii si au evacuat locatarii care se aflau in apartamentele de la etajele superioare (aproximativ 20 de persoane).
Au ars obiecte de mobilier, bunuri casnice, aparatura electrica si electrocasnica, tamplarie si materiale textile. Din cauza fumului s-au degradat peretii apartamentului.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect (cu improvizatii).
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti si nicio persoana, dintre cele evacuate, nu a solicitat ingrijiri medicale.

Militarii Detasamentului de pompieri Suceava au intervenit cu doua echipaje de descarcerare in urma unui accident rutier produs vineri seara (03.01.2014), in jurul orei 23, pe raza comunei Scheia, DN17 Km248.
La sosirea echipajelor s-a gasit un autoturism care intrase in coliziune cu piciorul de pod care sustine varianta ocolitoare a municipiului Suceava.
In urma accidentului a rezultat o victima incarcerata.
Pompierii au luat masurile de siguranta specifice - balizarea zonei, verificarea eventualelor scurgeri de lichide inflamabile si deconectarea bornelor de la bateria de acumulatori - concomitent cu extragerea ranitului dintre fiarele contorsionate ale masinii.
G.G.G., in varsta de 21 de ani, a fost predat lucratorilor de la S.A.J. care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, unde ulterior a fost declarat decedat.

Sambata (4 ianuarie a.c.), la ora 23:27, s-a anuntat producerea unui accident rutier pe raza orasului Cajvana, DJ 178D.
Pompierii militari de la Garda de interventie Solca si de la Detasamentul de pompieri Radauti s-au deplasat la fata locului, unde un autoturism (inmatriculat in Marea Britanie) intrase in coliziune frontala cu un cap de pod. In urma accidentului a rezultat o victima incarcerata.
Pompierii au luat masurile de siguranta specifice - balizarea zonei, verificarea eventualelor scurgeri de lichide inflamabile si deconectarea bornelor de la bateria de acumulatori. Concomitent, cu ajutorul mijloacelor din dotare au extras ranitul, Toader B., in varsta de 18 ani, si l-au predat lucratorilor de la S.A.J. care l-au transportat de urgenta la sectia U.P.U. a spitalului judetean.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO