Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 14.01.2014
(14.01.2014)

Incendiu in localitatea Balcauti
(13.01.2013, ora anuntarii la 112 - 13:09)

Militarii Garzii de interventie Siret au actionat cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care a afectat doua gospodarii, in comuna Balcauti.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacara la o locuinta si un adapost de animale, existand pericolul de propagare la constructiile din gospodarii.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:20.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 60 de metri patrati, si circa doua tone de furaje. Flacarile au afectat si 10 metri patrati din peretele adapostului de animale, din cea de-a doua gospodarie.
Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric izolat necorespunzator.
Militarii au salvat locuintele si anexele celor doua gospodarii.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Darmanesti
(13.01.2014, ora anuntarii la 112 - 15:15)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Magdalenei S., din comuna Darmanesti.
La sosirea echipajelor, ardeau adapostul de animale, sura, o anexa din lemn si acoperisul casei de locuit, cu pericol de propagare la intreaga locuinta si bucataria de vara.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:30.
Au ars adapostul de animale si sura, constructie corp comun, pe o suprafata de 65 metri patrati, acoperisul casei de locuit, pe 110 metri patrati, interiorul casei, pe 33 metri patrati, anexa din lemn, pe 20 metri patrati, circa 20 de tone de fan, 15 metri cubi lemn de foc, 10 metri cubi lemn de constructii si alte bunuri.
In incendiu au pierit doi porci si 60 de pasari de curte.
Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Militarii au salvat restul locuintei si bucataria de vara.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Dumbraveni
(13.01.2014, ora anuntarii la 112 - 19:33)

Detasamentul de pompieri Falticeni si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Rasca si Bogdanesti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie R., din satul Dumbraveni, comuna Rasca.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau la cinci constructii din lemn, acoperite cu sindrila, existand pericolul de propagare la o casa de locuit si un adapost de animale, aflate la doar un metru distanta de focar.
Incendiul a fost lichidat dupa miezul noptii, la ora 0:35.
Au ars o locuinta, pe o suprafata de 70 metri patrati, doua bucatarii de vara, pe 44 metri patrati, un adapost de animale, pe 50 metri patrati, o magazie, pe 20 metri patrati, aproximativ 10 metri cubi lemn de foc, trei tone de cereale, bunuri casnice, documente personale si de serviciu.
Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza jarului cazut din soba cu acumulare de caldura.
Pompierii au salvat o locuinta si un adapost de animale. Au mai fost salvate patru bovine si trei porcine.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Degajare carosabil in urma unui accident rutier
(14.01.2014, ora anuntarii la 112 - 3:57)

In aceasta dimineata, in jurul orei 4, un autotren a intrat in derapaj intr-o curba si a ramas perpendicular pe carosabil, la coborarea in Pasul Mestecanis, pe DN17, kilometrul 171.
In urma accidentului rutier, rezervorul de combustibil a fost avariat, rezultand scurgeri de aproximativ 600 de litri de motorina, iar traficul rutier a fost blocat pentru aproximativ 40 de minute.
Militarii de la Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit la fata locului si au indepartat autotrenul care bloca circulatia rutiera.
Pompierii au verificat scurgerile de lubrifianti si au monitorizat situatia de urgenta pana la sosirea unui echipaj al Sectiei Drumuri Nationale Campulung Moldovenesc, care a curatat zona si a imprastiat material antiderapant, pentru evitarea producerii altor accidente.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO