Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - 24.01.2014
(24.01.2014)

Distrugere formatiuni de gheata pe raul Bistrita

In perioada in care temperaturile au scazut, echipaje ale Detasamentului de pompieri Vatra Dornei au monitorizat cursurile raurilor Cosna, Dorna si Bistrita.
Marti, 21 ianuarie a.c., au fost semnalate aglomerari de sloiuri care s-au format pe cursurile raurilor monitorizate. In aval de statia de epurare a municipiului Vatra Dornei, formatiunile de gheata au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanti, iar apele s-au acumulat in partea stanga a unui dig de protectie si puneau in pericol gospodariile din zona.
In urma solicitarii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei si a specialistilor din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava, prefectul Florin Sinescu a decis trimiterea la fata locului a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava.
Pe parcursul a doua zile, miercuri si joi, pirotehnistii au executat lucrari de distrugere prin explozie a podurilor de gheata, pe o lungime de 600 de metri, si a zaporului, pe o lungime de 200 de metri. Pentru detonarea formatiunilor de gheata s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive.
In urma acestor interventii, pericolul de inundare a gospodariilor amenintate a fost inlaturat.
Pompierii dorneni vor continua monitorizarea raurilor pe toata perioada sezonului rece si, daca se va impune, inspectoratul pentru situatii de urgenta va interveni pentru inlaturarea eventualelor probleme semnalate.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO