Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 26.01.2014
(26.01.2014)

Incendiu in orasul Gura Humorului
(26.01.2013, ora anuntarii la 112 - 5:18)
Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentele de pompieri Suceava, Falticeni si Campulung Moldovenesc au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in orasul Gura Humorului. Flacarile au cuprins o constructie ce ingloba o locuinta, o bucatarie de vara si o anexa, cu o suprafata la sol de aproximativ 300 de metri patrati.
Incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere, iar la sosirea echipajelor la fata locului flacarile ardeau violent la nivelul centralei termice si a acoperisului, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si la o casa invecinata, aflata la doar cativa metri de focar.
Focul s-a dezvoltat rapid din cauza elementelor din lemn de pe structura fatadelor, inclusiv la interioare, pe pereti, plansee si case de scari, care erau tratate cu nitrolac.
Interventia a fost dificila din cauza temperaturii foarte scazute (-15C) dar si pentru ca, in lipsa unor surse de apa in apropiere, pompierii au fost nevoiti sa faca naveta cu trei dintre autospeciale, pana in orasul Gura Humorului, la o distanta de circa trei kilometri, pentru a realimenta.
Au ars acoperisul constructiei, pe o suprafata de aproximativ 260 de metri patrati, mansarda, compusa din sase camere si un hol, podul bucatariei de vara si anexa. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc si alte bunuri materiale.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:50.
Cel mai probabil, flacarile au izbucnit prin efect termic din cauza cazanului de incalzire al centralei termice.
Pompierii militari au salvat parterul constructiei si locuinta invecinata.
Din fericire nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Serbanesti
(26.01.2013, ora anuntarii la 112 - 8:58)
Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zvoristea, a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din satul Serbanesti, comuna Zvoristea.
La sosirea echipajelor, ardeau adapostul de animale si depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la o anexa gospodareasca.
Au ars acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de 20 metri patrati, depozitul de furaje, pe 30 de metri patrati, circa 2.000 kilograme fan, 500 kilograme porumb, doi metri cubi lemn de foc si 300 de kilograme de cartofi. In urma sinistrului au pierit un cal, o vaca si un vitel.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.
Flacarile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexa gospodareasca.
Nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO