Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 30.01.2014
(30.01.2014)

Incendii in localitatile Stulpicani si Dealu

In aceasta dimineata, la ora 1, la dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat un incendiu puternic care a izbucnit la o gospodarie din comuna Stulpicani.
Militarii Garzii de interventie Gura Humorului si de la Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna, au intervenit pentru localizarea si lichidarea flacarilor.
Din pacate, incendiul a fost observat si anuntat cu intaziere, iar la sosirea pompierilor gospodaria era deja cuprinsa de flacari.
O alta problema intampinata in timpul misiunii a fost drumul pana la gospodarie care era inaccesibil autospecialelor si, din aceasta cauza, militarii au fost nevoiti sa desfasoare un dispozitiv de interventie intins pe o lungime de peste 400 de metri.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 70 de metri patrati, adapostul de animale pe 70 de metri patrati, bucataria de vara pe 90 de metri patrati, anexe gospodaresti pe 50 de metri patrati, trei tone de fan, 15 metri cubi lemn de foc, bunuri casnice si documente personale.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect, si a fost lichidat la ora 8:45.
Echipajele de pompieri au reusit sa salveze parterul casei si un depozit de furaje, insa interventia pentru lichidarea incendiului a fost extrem de grea, in conditii de temperatura scazuta, de -15ºC, si cu o durata de desfasurare de peste 7 ore.
Din fericire, in ciuda tuturor greutatilor intampinate, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Un alt incendiu a izbucnit la ora 1:28, la o gospodarie din satul Dealu, comuna Zvoristea.
La aceasta locatie au intervenit militarii Detasamentului de pompieri Suceava si lucratori de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zvoristea.
Aici, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din cosul de fum deteriorat, a ars acoperisul casei, construita din chirpici, pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, si s-au degradat peretii portanti ai constructiei.
Pompierii suceveni au salvat din calea flacarilor bucataria de vara si depozitul de furaje si au lichidat incendiul la ora 3:25.
Nici in acest caz, din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO