Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni
(30.03.2014)

Incendiu la o casa din localitatea Vicovu de Sus
(29.03.2014, ora anuntarii la 112 - 21:58)

Trei echipaje de pompieri militari de la Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit sambata seara, la gospodaria lui Victor M., din orasul Vicovu de Sus.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la nivelul mansardei locuintei (P+1), construita din lemn, existand pericolul de propagare la intreaga casa si trei anexe gospodaresti.
Au ars aproximativ 120 de metri patrati de pardoseala din lemn si aproximativ 50 de metri patrati din peretii mansardei. Flacarile au mai afectat obiecte de mobilier, aparate electronice si electrocasnice.
Incendiul a fost lichidat putin dupa miezul noptii, la ora 0:25.
Interventia a fost ingreunata de cantitatea mare de material lemnos si de faptul ca incendiul s-a manifestat cu degajare masiva de fum, pompierii consumand pe parcursul misiunii nu mai putin de 16 butelii de oxigen. Insa efortul lor nu a fost in zadar, deoarece au salvat din calea flacarilor restul locuintei, cu bunurile aferente pe care le-au evacuat din interior la timp, si cele trei anexe gospodaresti. In primul rand insa, imbucurator a fost faptul ca nu s-au inregistrat victime omenesti.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.

Incendiu la o gospodarie din localitatea Maneuti
(30.03.2014, ora anuntarii la 112 - 1:30)

In dimineata zilei de duminica, Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Serafim F., din satul Maneuti, comuna Fratautii Vechi.
La sosirea echipajelor, ardea bucataria de vara, construita din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:23.
Au ars bucataria de vara pe o suprafata de 14 metri patrati, obiecte de mobilier si documente personale.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic produs de o soba fara acumulare de caldura, amplasata necorespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti, iar pompierii au salvat locuinta gospodarului.

Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051 950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO