Arhiva Comunicate
COMUNICAT

O MESERIE PENTRU O VIATA
(13.04.2014)

20 de elevi ai Colegiului Tehnic Latcu Voda din orasul Siret au fost, vineri, 11 aprilie a.c., pentru cateva ore, membri ai echipajelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, intervenind, chiar sub privirile colegilor lor, pentru salvarea mai multor victime rezultate in urma unui cutremur simulat, care a afectat cladirea institutiei de invatamant.
Exercitiile demonstrative au facut parte din proiectul O meserie pentru o viata, un proiect dedicat tinerilor liceeni pentru a-i determina sa includa, pe lista meseriilor pe care sa gandesc sa le practice in viitor, si cea de pompier.
In baza unui protocol de colaborare incheiat intre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret, timp de patru zile, 20 de liceeni (patru fete si 16 baieti) de la aceasta unitate de invatamant au parcurs un program de pregatire in misiunile pompierilor la sediul Garzii de interventie Siret, invatand despre tehnica stingerii incendiilor, acordarea primului ajutor medical, precum si salvari din medii ostile vietii.
In cea de-a cincea zi a proiectului, tinerii ucenici le-au aratat colegilor lor ce-au invatat si, impreuna cu pompierii militari, au stins incendii, au evacuat si au acordat primul ajutor medical ranitilor prinsi sub daramaturi. De asemenea, utilizand tehnici de rapel, liceenii i-au salvat de la inaltime pe elevii si profesorii ramasi izolati la etajul al doilea, in urma surparii casei scarii din cauza cutremurului.
La final, generalul de brigada dr. Ion Burlui, seful pompierilor suceveni, a inmanat tuturor participantilor diplome si plachete onorifice, felicitandu-i pentru munca depusa si pentru prestatia din timpul exercitiului care s-a ridicat la un nivel profesionist.
Proiectul are ca scop stabilirea unui set de activitati in vederea promovarii meseriei de pompier salvator si constientizarea tinerilor ce poseda aptitudini sa urmeze o cariera militara in domeniul situatiilor de urgenta.


Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO